Αίθριος θα παραμείνει ο καιρός σήμερα Πέμπτη, 5 Ιουνίου, με τοπικές αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα γίνουν πυκνότερες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, δεν αποκλείεται στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, φαινόμενα που θα είναι τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας. Η ένταση των φαινομένων αυτών αναμένεται να είναι περιορισμένη, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 4 μποφόρ, ενώ στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ, χωρίς ωστόσο να προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στη νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς, και τοπικά ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου, υποδηλώνοντας σταθερές θερμές συνθήκες για την εποχή.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα στα θαλάσσια -παράκτια νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 και τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και νότια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
