Η Αθήνα στις πιο ρομαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023

53

Με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η Αθήνα συγκαταλέγεται στην όγδοη θέση μεταξύ των δέκα πιο ρομαντικών ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρία ενοικίασης γιωτ Catamaran Charter Croatia και βασίστηκε σε δεδομένα της Tripadvisor σχετικά με τον αριθμό ρομαντικών εστιατορίων και ξενοδοχείων που διαθέτει κάθε πόλη ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει συνολικά 367 ρομαντικά εστιατόρια και 63 ρομαντικά ξενοδοχεία σε έκταση 39 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ βάσει του πληθυσμού της (637.798 κάτοικοι) διαθέτει 575 εστιατόρια και 99 ξενοδοχεία ανά 1 εκατ. κατοίκους.

Στην κορυφή της κατάταξης αναδείχθηκε η Λισαβόνα, η οποία διαθέτει 1.077 εστιατόρια ανά 1 εκατ. κατοίκους και 278 ξενοδοχεία. Στην πραγματικότητα η πόλη των 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 545.923 κατοίκων διαθέτει 588 ρομαντικά εστιατόρια και 152 ρομαντικά ξενοδοχεία.

Το Μονακό ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 54 ρομαντικά εστιατόρια και έξι ρομαντικά ξενοδοχεία. Η πόλη των 2,1 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 36.686 κατοίκων, διαθέτει ανά εκατομμύριο κατοίκους, 1.472 ρομαντικά εστιατόρια και 164 ξενοδοχεία.

Το Παρίσι είναι η τρίτη πιο ρομαντική πόλη, με πληθυσμό 2.139.907 κατοίκων, 1.387 ρομαντικά εστιατόρια και 542 ρομαντικά ξενοδοχεία, που ισοδυναμούν με 648 εστιατόρια και 253 ξενοδοχεία ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Άγιος Μαρίνος, με πληθυσμό 33.660. Η πόλη διαθέτει 18 ρομαντικά εστιατόρια και 14 ρομαντικά ξενοδοχεία σε έκταση 61,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που σημαίνει ότι υπάρχουν 535 εστιατόρια και 416 ξενοδοχεία ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Στην πέμπτη θέση συναντάται η Ρώμη και στην έκτη η Andorra la Vella, στην Ανδόρα, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν το Άμστερνταμ, η Αθήνα, το Ρέκιαβικ και το Λονδίνο, στην έβδομη, την όγδοη, την ένατη και τη δέκατη θέση, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το Λονδίνο έχει συνολικά τον μεγαλύτερο αριθμό ρομαντικών εστιατορίων και η Ρώμη έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ρομαντικών ξενοδοχείων στην κατάταξη. Το Παρίσι, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εστιατορίων με αστέρια Michelin, 88 συνολικά, εννέα από τα οποία έχουν βραβευτεί με τρία αστέρια.

Η Ρώμη, έχει, επίσης, τον υψηλότερο αριθμό ρομαντικών ξενοδοχείων, τα οποία έχουν βαθμολογηθεί με τέσσερα και πλέον αστέρια, τα οποία ανέρχονται σε 650 σε όλη την πόλη.

Ένας εκπρόσωπος της Catamaran Charter Croatia σχολίασε, μεταξύ άλλων: “Το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός ρομαντικών εστιατορίων και ξενοδοχείων σε μικρότερες κατοικημένες πόλεις δείχνει πόσο πολλές πρωτεύουσες μπορούν να επωφεληθούν από το να γίνουν τόπος για μια ρομαντική απόδραση”.

πηγή: money-tourism.gr