Γεύσεις Θεσσαλονίκης στο Λονδίνο

13

Στο Food Festival του National Geographic Traveller συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, που είναι μέλος του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Στο Λονδίνο για τις ανάγκες της διοργάνωσης βρίσκονται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη.

Στο περίπτερο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, στην έκθεση που διοργανώνει το περιοδικό  National Geographic Traveller, παρουσιάζονται γεύσεις και αυθεντικές συνταγές της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στη διεθνή έκθεση γαστρονομικού ενδιαφέροντος με χορτόπιτα αλλά κι ένα all day breakfast & brunch με αυθεντικά στοιχεία της Θεσσαλονίκης και άριστες πρώτες ύλες. Το άνοιγμα του φύλλου, τα αβγά, το κουλούρι Θεσσαλονίκης και ο γύρος γίνονται πρωταγωνιστές και συστήνονται στην παγκόσμια αγορά συνοδευόμενα από κρασί της περιοχής, που έχει επιλέξει η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος». Τα εδέσματα της Θεσσαλονίκης ήδη ενθουσίασαν τους επισκέπτες της έκθεσης και αναμένεται συνέχεια κι αύριο.

Παράλληλα τρέχει μεγάλη καμπάνια προβολής της Θεσσαλονίκης σε κεντρικό σημείο της βρετανικής πρωτεύουσας αλλά και ψηφιακά μέσω διαδικτύου, παρουσιάζοντας την πόλη ως τον απόλυτο city break προορισμό.