Ποιο ελληνικό νησί είναι ανάμεσα στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου;

6

Το cntraveler συγκέντρωσε τα 60 πιο όμορφα μέρη του κόσμου κι ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα κυκλαδίτικο νησί με πανέμορφες παραλίες.

Ανάμεσα σε ροζ φλαμίνγκο στο Μεξικό, πολύχρωμους λόφους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ορυζώνες στην Ινδονησία και παγωμένες εκτάσεις στην Ανταρκτική, η Μήλος κατάφερε να ξεχωρίσει στη λίστα με τους 60 πιο όμορφους προορισμούς του κόσμου στο cn traveler.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρεται στο Σαρακήνικο, τη διάσημη παραλία στα βόρεια της Μήλου που θυμίζει σεληνιακό τοπίο με τους λευκούς, κυματιστούς βραχώδεις σχηματισμούς της και τα γαλανά νερά της, σε μια πολύ ξεχωριστή παραλία, τόσο στη Μήλο, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το δημοσίευμα αναφέρεται στη Μήλο ως off-radar προορισμό, με μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου, χωρίς την πολυκοσμία που συναντά κανείς σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Βγαίνοντας εκτός συνόρων, τα όμορφα μέρη του πλανήτη εκτείνονται απ’ άκρη σ’ άκρη και είναι άκρως διαφορετικά μεταξύ τους. Ενδεικτικά, το δημοσίευμα αναφέρεται στην Ανταρκτική ως την πιο ακραία ήπειρο της γης, την πιο κρύα, ανεμοδαρμένη, ξηρή και αφιλόξενη για τις μορφές ζωής, που όμως παραμένει παρθένα και ανέγγιχτη, αλλά και πιο απομακρυσμένη από κάθε μέρος.

Σε ένα πιο πράσινο σημείο το πλανήτη, η επαρχία Hòa Bình (που σημαίνει ειρήνη) στο Βιετνάμ φιλοξενεί διάφορες φυλές στους λόφους της, όπως επίσης και ατελείωτους μαγευτικούς ορυζώνες.

Η αλυσίδα νησιών Outer Hebrides στη Σκωτία, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα κατά μήκος της δυτικής ακτής της, είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας με αστραφτερές παραλίες με λευκή άμμο, υπέροχες θάλασσες και ενδοχώρα χωρίς κόσμο – είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα «μυστικά» του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, στο δυτικότερο σημείο της ηπειρωτικής Αυστραλίας, το Shark Bay αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ιδρύθηκε πριν ο Κάπτεν Κουκ ανακαλύψει τη στεριά στον κόλπο Botany Bay, με τους Ολλανδούς εξερευνητές να καταφτάνουν εκεί τον 17ο αιώνα. Η περιοχή είναι ποικιλόμορφη, γι’ αυτό κι εκεί θα δει κάποιος μια παραλία που αποτελείται εξ ολοκλήρου από μικροσκοπικά λευκά κοχύλια, στρωματόλιθους στην όχθη του Hamelin Pool και το αλατωρυχείο στο Useless Loop, το οποίο παράγει την πιο καθαρή ποιότητα αλατιού στον κόσμο.

Ανάμεσα στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου βρίσκεται και το Παρίσι, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, τις μεγάλες λεωφόρους, την τέχνη παγκόσμιας κλάσης, τα ζαχαροπλαστεία-κόσμημα και φυσικά την απαράμιλλη γαστρονομική του σε γωνιακά μπιστρό σε πλακόστρωτους δρόμους.

 

 

Πηγή: clickatlife.gr