Εσείς θα μένατε σε αυτόν τον οικισμό στην Ανταρτική;

54

Η εταιρεία εξερευνητικού τουρισμού White Desert, με μία πρωτοποριακή ιδέα, στο νέο camp Echo, δανείζεται στοιχεία των διαστημικών εγκαταστάσεων και απογειώνει την εμπειρία και τη διαμονή στη Λευκή Ήπειρο.

Το πολυτελές camp Echo, βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ της βόρεια ακτής της Ανταρκτικής και σε κοντινή απόσταση από τον παγωμένο διάδρομο προσγείωσης των αεροπλάνων, τα οποία μεταφέρουν τους επισκέπτες όλων των κατασκηνώσεων από το Κέιπ Τάουν. Ο ειδικά διαμορφωμένος διάδρομος 2,5 χιλιομέτρων χρησιμοποιείται αποκλειστικά από ιδιωτικά jet, είτε από το αεροσκάφος τύπου Gulfstreamτης White Desert είτε από αυτά που ανήκουν σε επισκέπτες.

Η υποδοχή στο camp Echo

H πτήση διαρκεί πέντε ώρες και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα cocktail καλωσορίσματος φτιαγμένο με πάγο 10.000 ετών στο κεντρικό lounge του καταυλισμού Echo.

Tο camp διαθέτει επίσης εστιατόριο υψηλής μαγειρικής, κάτι που προκαλεί έκπληξη σε μια τόσο απομακρυσμένη τοποθεσία. Το δείπνο περιλαμβάνει πιάτα όπως ψητό κότσι αρνιού, shakshuka, ταλιατέλες σερβιρισμένες σε κεφάλι παρμεζάνας και cheesecake με coulis φρούτων του πάθους, όλα παρασκευασμένα με υλικά που μεταφέρονται με την ίδια πτήση.

Τα πολυτελές “ιγκλού”

Τα δωμάτια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε μα μοιάζουν με διαστημικές μονάδες. Αποτελείτε από 6 πολυτελές κατοικίες κατασκευασμένες από υαλοβάμβακα και δίνουν την αίσθηση σαν να βρίσκεστε σε Διεθνής Διαστημικό Σταθμό.

Ένα διαφορετικό “ιγκλού”, με παράθυρο από το δάπεδο μέχρι και την οροφή προσφέρουν μία διαφορετική θέα, της Ανταρκτικής και ένα πολυτελές εσωτερικό δωματίου και χώρους.

Κατά τη διάρκεια παραμονής στο Echo, oι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ χαλάρωσης και δραστηριοτήτων. Οι επιλογές περιπέτειας περιλαμβάνουν ποδηλασία με ειδικά ποδήλατα ή σκι αντοχής σε μια ειδικά τροποποιημένη πίστα 10 χιλιομέτρων, αναρρίχηση σε ένα παγετωνικό νησί, οδήγηση αρκτικού φορτηγού 4Χ4 και κατάβαση πλαγιάς με πάγο υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένων οδηγών βουνού. Επίσης, γίνονται και ταξίδια μακριά από το στρατόπεδο, συμπεριλαμβανομένης μιας πτήσης 2,5 ωρών στον κόλπο Atka, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να  θαυμάσουν την αποικία των 28.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων, που πρωταγωνίστησαν στο συγκινητικό ντοκιμαντέρ «March of the Penguins».

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Echo -όπως και οι άλλοι δύο καταυλισμοί της White Desert- σχεδιάστηκε για να αποσυναρμολογηθεί και να αφαιρεθεί χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος στο τοπίο. Επίσης 1.000 δολάρια από την τιμή κάθε κράτησης, διατίθενται σε πρωτοβουλίες διατήρησης και βιωσιμότητας της κοινότητας.

Η τιμή για ένα ταξίδι πέντε ημερών είναι 65.000 δολάρια ανά άτομο ή 780.000 δολάρια για ολόκληρο το camp για μια ομάδα 12 ατόμων. Αν και το κόστος είναι αρκετά υψηλό, φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να γευτούν την παγωμένη περιπέτεια.

Σύμφωνα με τη White Desert, η διαθεσιμότητα για την περίοδο λειτουργίας 20 Νοεμβρίου 2022 – 1 Φεβρουαρίου 2023 αρχίζει να εξαντλείται, με λίγες μόνο ημερομηνίες να μένουν ανοιχτές, τουλάχιστον για πλήρη ενοικίαση της εγκατάστασης.