Άνοιγμα τουρισμού: Για αυτές τις 14 χώρες ανοίγει τα σύνορα η Ε.Ε.

138

Μία πρώτη λίστα με 14 χώρες τις οποίες συνέστησε ως “ασφαλείς” ώστε να μπορούν να καταφτάνουν από αυτές ταξιδιώτες προς το ευρωπαϊκό μπλοκ, εξέδωσε η Ε.Ε., η οποία ανοίγει τα σύνορά της από την Τετάρτη 1η Ιουλίου.

Η λίστα με τις 14 χώρες συμπεριλαμβάνει: την Αλγερία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γεωργία, την Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, τη Νέα Ζηλανδία, την Τυνησία, τη Ρουάντα, τη Σερβία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ουρουγουάη.

Όπως αναφέρει το Reuters, αυτό που είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση είναι αν θα μπορούν να ταξιδεύουν στην ΕΕ και πολίτες από την Κίνα και αυτό θα κριθεί από το αν θα επιτρέψει και η Κίνα τα ταξίδια στο έδαφός της.

Τα σύνορα της ΕΕ παραμένουν κλειστά για τις ΗΠΑ που επίσης έχουν κλειστά τα σύνορά τους. Κλειστά είναι τα σύνορα της ΕΕ και για τη Ρωσία και την Βραζιλία.

Αναλυτικά η λίστα της ΕΕ με τις χώρες από τις οποίες θα επιτρέπονται τουρίστες

Έτσι λοιπόν, ο κατάλογος των χωρών εκτός ΕΕ από τις οποίες θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου διαμορφώνεται, μέχρι στιγμής, ως εξής:

Αλγερία
Αυστραλία
Γεωργία
Ιαπωνία
Καναδάς
Μαρόκο
Μαυροβούνιο
Νέα Ζηλανδία
Νότια Κορέα
Ρουάντα
Σερβία
Ταϊλάνδη
Τυνησία
Ουρουγουάη

Η λίστα αναμένεται να ανανεωθεί σε 15 ημέρες.