Δενδρόσπιτα σε εξωτικές γωνιές διαθέσιμα μέσω της AirBnB!

45

Ένα δενδρόσπιτο στην εξωτική Ινδονησία περιμένει όσους επιθυμούν να συνδεθούν ξανά με την παιδική τους ηλικία.

Το όνειρο κάθε παιδιού ήταν να αποκτήσει ένα σπίτι στο δέντρο της αυλής (αν φυσικά είχε την τύχη να διαθέτει αυλή). Οι αναμνήσεις από τις εξορμήσεις στην ύπαιθρο και τα καλοκαίρια στο χωριό, πιθανότατα χωρούν για όλους, μια προσπάθεια να χτιστεί το οχυρό της παιδικής φαντασίας. Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των μεγάλων, κρυμμένο στις φυλλωσιές, εκεί που η μαγεία του παιχνιδιού μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς ενήλικη παρέμβαση.

Κι αν κάποιος σας έλεγε πως μπορείτε να αναβιώσετε το όνειρο των παιδικών σας χρόνων, συνδυάζοντάς το με μια πρωτόγνωρη εμπειρία στην εξωτική Ινδονησία; Στη νήσο Πενίδα έχουν χτιστεί στο ψηλότερο σημείο των τροπικών δέντρων τρία δενδρόσπιτα που μπορούν να ταξιδέψουν τους τολμηρούς και τους ονειροπόλους πίσω στην παιδική ηλικία.

Τα δενδρόσπιτα είναι διαθέσιμα μέσω της AirBnB και στέκουν αρκετά μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης, με θέα την απέραντη θάλασσα και τους άγριους σχηματισμούς πελώριων βράχων.

Νοικιάστε το δενδρόσπιτο μέσω AirBnB

Μπορείτε να το νοικιάσετε προς 35 ευρώ τη βραδιά και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα, τον ήχο των πουλιών και το άρωμα της φρεσκάδας των δένδρων, όπως αναγράφεται στη σύντομη περιγραφή του καταλύματος στο AirBnB.

Το μικρό ξύλινο σπιτάκι με την αχυρένια σκεπή, διαθέτει μόλις ένα δωμάτιο, αλλά είναι ιδανικό για δύο άτομα (το πολύ τρία αν κανείς επιθυμεί να ξαπλώσει στις σανίδες). Τα όνειρα θέλουν και θυσίες, οπότε αντιλαμβάνεστε πως το μπάνιο βρίσκεται μέτρα κάτω από το δωμάτιό σας, σε ένα WC που μοιράζονται τρία τέτοια δενδρόσπιτα μαζί.

Α, και αν ανησυχείτε για τα πράγματά σας, μπορεί το ξύλινο σπιτάκι να είναι μίνιμαλ,
ωστόσο διαθέτει κλειδαριά ώστε να μπορείτε να αφήνετε με ασφάλεια τα προσωπικά σας αντικείμενα σε αυτό.

Ένα δενδρόσπιτο με απαράμιλλη θέα

Διαβάζοντας τις κριτικές των ανθρώπων που επισκέφθηκαν το δενδρόσπιτο, αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι για εκείνους που ζητούν την πολυτέλεια, αλλά για όσους λατρεύουν τη φύση και ψάχνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες. «Μείναμε εκεί μια νύχτα στο ταξίδι του μέλιτος. Ήταν επικό. Περίμενα τα χειρότερα, αλλά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Αν δεν είστε του κάμπινγκ ή δεν μπορείτε να αντέξετε “λιγότερες ανέσεις” για μια νύχτα, δεν κάνει για εσάς» γράφει κάποιος ταξιδιώτης.

Όσοι όμως βρέθηκαν στο δενδρόσπιτο, αδυνατούν να βρουν λόγια για να περιγράψουν την απίστευτη θέα. Η περιγραφή κάνει λόγο για «πανοραμική θέα της θάλασσας, του ηλιοβασιλέματος, αλλά και της ανατολής του ηλίου», ωστόσο τα σχόλια των επισκεπτών ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

«Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την ομορφιά αυτού του μέρους. Οι οικοδεσπότες είναι υπέροχοι. Θα επιστρέψουμε να μείνουμε και πάλι εκεί» γράφει εντυπωσιασμένος ο Ντέιβιντ. «Αν ελπίζετε στην περιπέτεια και την καλύτερη ανατολή ηλίου με την οποία μπορείτε να ξυπνήσετε, τότε αυτό το μέρος αξίζει» σημειώνει άλλος ταξιδιώτης στο AirBnB.

Η περιπέτεια, μοιάζει στην περίπτωση του δενδρόσπιτου από την Ινδονησία, μόλις ένα «κλικ» μακριά.

Πηγή: iefimerida.gr