Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 10 ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα κεριά

55

Σχεδόν ενάμιση μήνας απέμεινε μέχρι τα Χριστούγεννα και το lockdown ίσως αποτελέσει την ιδανική ευκαιρία για να πάμε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο!

Τα μαγαζιά  είναι κλειστά ωστόσο πολλά από τα καταστήματα όμως από τα οποία προμηθευόμαστε κάθε χρόνο τα απαραίτητα για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχουν δικά τους e-shops και έτσι θα μπορέσουμε να βρούμε, να επιλέξουμε από την οθόνη του υπολογιστή μας με ασφάλεια, να παραγγείλουμε και να παραλάβουμε αργότερα, όλα όσα χρειαζόμαστε για να δώσουμε μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη νότα στο σπίτι μας.

Δείτε μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα κεριά:

Κανέλλες και αστεροειδής γλυκάνισος

Θα χρειαστούμε φυσικά κεριά, μπαστουνάκια κανέλλας και σιλικόνη για να στερεώσουμε τις κανέλλες γύρω από το κερί.

Το βασικό είναι εδώ να καλύψουμε γύρω γύρω το κερί με μπαστουνάκια κανέλλας. Το καλύτερο αποτέλεσμα δίνει σίγουρα η σιλικόνη, ωστόσο αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πιο απλή κόλλα για να σταθούν τα μπαστουνάκια γύρω από το κερί και στη συνέχεια να σφίξουμε τις κανέλλες με έναν σπάγγο.

Από εκεί και πέρα διακοσμούμε κατά βούληση και σύμφωνα με το γούστο μας. Στόχος είναι να φτιάξουμε με τα χέρια μας τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα μας κάνει χαρούμενος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιές δαντέλες, παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια και σίγουρα το πιο κλασικό ever αστεροειδή γλυκάνισο.

Μερικές ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κανέλλες

Ενας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις κανέλλες είναι να φτιάξετε μια βάση για το κερί σας. Χρειάζεστε σίγουρα κανέλλες και σιλικόνη. Φτιάχνετε μια βάση με σιλικόνες και στη συνέχει σιγά σιγά… χτίζετε το κηροπήγειό σας προς τα πάνω. Και διακοσμείτε κατά βούληση.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κεριού με σπάγκο και μπάλες

Μια πιο απλή ιδέα για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κεριού είναι αυτή με σπάγκο και χριστουγεννιάτικες μπάλες! Δύο υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας και που χρησιμοποιώντας τα δίνουμε αμέσως άλλη νότα στο κερί και στο χώρο!

Τις χριστουγεννιάτικες μπάλες που θα πετάγατε κάντε τις κηροπήγειο!

Μια άλλη ιδέα για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των κεριών είναι να φτιάξουμε μια βάση με παλιές μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Πορτοκάλια, κουκουνάρια και φιογκάκια

Για να φτιάξετε αυτό το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια βάση στο κέντρο της οποίας θα στερεώσετε ένα ποτήρι με ένα κεράκι και γύρω γύρω θα κολλήσετε με σιλικόνη κουκουνάρια, κεριά, αποξηραμένα πορτοκάλια και ότι άλλο βάλει ο νους σας.

Κλασική αξία χριστουγεννιάτικης διακόσμησης το καλάθι

Εύκολο απλό αλλά πάντα πολύ εντυπωσιακό: Παίρνουμε ένα καλάθι βάζουμε μέσα μερικά κεριά και το γεμίζουμε με κουκουνάρια, μπάλες και κορδέλες.

Βάση από πορτοκάλι και κανέλα

Μια διαφορετική ιδέα χριστουγεννιάτικης διακόσμησης κεριού: Φτιάχνουμε μια βάση, τη στολίζουμε με αποξηραμένα πορτοκάλια, κανέλλα και αστεροειδή γλυκάνισο και στην κορυφή κολλάμε ένα ωραίο στρογγυλό κατά προτίμηση κερί.

Η ώρα των ρεσό! Μια πολύ προχωρημένη ιδέα για κηροπήγιο πορτοκάλι

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το χριστοσυγεννιάτικο διακοσμητικό θα γεμίσει αρώματα το σπίτι σας! Σκαλίζουμε λίγο την κορυφή του τόσο όσο ώστε να χωράει ένα ρεσό, τοποθετούμε το ρεσό και κεντάμε το πορτοκάλι με γαρύφαλλα.

Μια ιδέα για το πώς μπορείτε με ένα κοπίδι ή ένα μαχαίρι (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ) να σκαλίσετε το πορτοκάλι σας.

Το ποτήρι για το ρεσό

Χρησιμοποιούμε ένα όμορφο διαφανές ποτήρι το γεμίζουμε νερό, βάζουμε ένα κλαδάκι από αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα λουλούδια που κυκλοφορούν και ένα ρεσό και το κηροπήγειό μας είναι έτοιμο!

Το πιο απλό κηροπήγειο!

Ισως το πιο απλό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό αλλά ένα από τα πιο εντυπωσιακά. Παίρνουμε μικρά ποτηράκια βάζουμε σε καθένα από αυτά ένα ρεσό και τα βάζουμε σε μια γωνιά. Ανάμεσά τους λίγα κουκουνάρια (αν θέλουμε τα βάφουμε και με χρυσό σπρέι) και αμέσως δίνουμε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο χώρο μας.

Πηγή: iefimerida.gr