Χριστούγεννα στην Ευρώπη: Αυτές είναι οι πιο στολισμένες πόλεις!

129

Ζεστό κρασί, πολύχρωμα λαμπιόνια και στολισμένοι πάγκοι, αν αυτή είναι η ιδανική ατμόσφαιρα των χριστουγεννιάτικων διακοπών για εσάς, τότε ίσως ήρθε η ώρα να κλείσετε εισιτήρια.

Πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης κάθε Χριστούγεννα μεταμορφώνονται σε απέραντες υπαίθριες αγορές, όπου χιλιάδες μικροπωλητές προσφέρουν από χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και στολίδια μέχρι τοπικές λιχουδιές και ζεστό γλυκό κρασί!

Στην Πράγα

Η κεντρική πλατεία της Πράγας είναι το απόλυτο must για τα Χριστούγεννα, αφού οι εκατοντάδες πάγκοι που απλώνονται περιμετρικά του ρολογιού πωλούν χειροποίητα στολίδια, κούκλες με παραδοσιακές στολές και πανέμορφα κοσμήματα. Όσο για τους λάτρεις του φαγητού, το παραδοσιακό χοιρινό στα κάρβουνα με την απίστευτη μπάρμπεκιου σως είναι η απόλυτη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά.

Το στολισμένο Βερολίνο

Στη γερμανική πρωτεύουσα θα βρείτε δεκάδες χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλες τις μεγάλες πλατείες, όπου χορωδίες τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οι μικροπωλητές προσφέρουν το βαυαρικό λουκάνικο.

Στη Βαρκελώνη για Χριστούγεννα με άρωμα Μεσογείου

Αν και καλοκαιρινός προορισμός, η καταλανική πόλη, τα Χριστούγεννα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις κεντροευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Άλλωστε η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά, Fira Se Santa LLucia απλώνεται μπροστά από τον καθεδρικό ναό και λειτουργεί εδώ και 213 χρόνια!

Πηγή: Newsbomb