Χρήσιμα tips για την παραλία – Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά το αντηλιακό

155

Το καλοκαίρι έφτασε, το θερμόμετρο ανεβαίνει και έτσι οι επισκέψεις μας στις παραλίες αρχίζουν να αυξάνονται. Διαβάστε όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζετε για να απολαύσετε τον ήλιο χωρίς… προβλήματα!

1. Επιλέξτε το σωστό αντηλιακό ανάλογα με το χρώμα και τον τύπο του δέρματός σας και την ηλικία σας.

2. Η εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να γίνεται 20 – 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, δηλαδή πρακτικά πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι.

3. Μη ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό σε όλα τα ηλιοεκτεθειμένα μέρη του σώματος, ακόμα και στο λαιμό, στ’ αυτιά κλπ.

4. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12 πμ & 4 μμ.

5. Επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες περίπου.

6. Αν κολυμπήσετε ή αν ιδρώσετε (πχ. ρακέτες) εφαρμόστε ξανά αντηλιακό, κι ας μην έχουν περάσει 2 ώρες.

7. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ακόμα και σε περιπτώσεις που πιστεύετε ότι είστε προστατευμένοι (πχ μέσα στο αυτοκίνητο, κάτω από ομπρέλα θαλάσσης, κ.α.). Πολλοί νομίζουν ότι όταν βρίσκονται μέσα στο νερό δεν καίγονται επειδή αισθάνονται δροσερά και δεν αντιλαμβάνονται τις επιδράσεις της UV στην επιδερμίδα τους.

8. Το λευκό δέρμα έχει λιγότερη προστασία από τον ήλιο και χρειάζεται μεγαλύτερο δείκτη προστασίας.

9. Μη χρησιμοποιείτε ληγμένο αντηλιακό. Στα ληγμένα αντηλιακά τα συστατικά δεν κατανέμονται ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να μην σας προστατεύουν πλήρως ενώ ενδέχεται να προκαλέσουν ερεθισμούς στην επιδερμίδα σας.

10. Διατηρείτε το αντηλιακό σας στην τσάντα σας. Μην αφήνετε το αντηλιακό στο αυτοκίνητο, ούτε κάτω από τον ήλιο στην παραλία. Η ζέστη το αλλοιώνει και χάνει την αποτελεσματικότητά του.

11. Φοράτε αντηλιακό ακόμη κι αν είστε στο αυτοκίνητό σας! Ακόμα και αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, πρέπει να φοράτε αντηλιακό. Οι ακτίνες του ήλιου που διαπερνούν το τζάμι είναι βλαβερές και επικίνδυνες. Ακόμα και αν έχει συννεφιά οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα και μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας

12. Ακόμα και μια συννεφιασμένη ημέρα χρησιμοποιείστε αντηλιακή προστασία, γιατί μπορεί μεν η ηλιακή ακτινοβολία να είναι μικρότερη, εξακολουθεί δε, να υπάρχει.