Αυτοί είναι οι προορισμοί στην Ευρώπη με τις περισσότερες κλοπές σε τουρίστες

66

Τις 10 Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι Βρετανοί ταξιδιώτες κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κλοπής, παρουσιάζει η εταιρία σύγκρισης ταξιδιωτικής ασφάλισης, Quotezone.co.uk, στον ειδικό δείκτη με τίτλο «European Pickpocketing».

Ο δείκτης αξιολόγησε τους δημοφιλέστερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών βάσει των ποσοστών κλοπής που αναφέρθηκαν στις κριτικές των επισκεπτών τους στα 5 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα καθενός.

Οι επισκέπτες στο Κολοσσαίο, το Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον της Ρώμης, τον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου και το Μουσείο-Πινακοθήκη Galleria degli Uffizi της Φλωρεντίας, ανάφεραν κλοπές σε 1.906 κριτικές τους στην Tripadvisor.

Αυτό αντιστοιχεί σε 463 αναφορές κλοπών για κάθε 1 εκατ. Βρετανούς επισκέπτες στα κορυφαία αξιοθέατα της Ιταλίας, και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Η Γαλλία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό αναφοράς κλοπών (283 ανά 1 εκατ. επισκεπτών), στα 5 κορυφαία αξιοθέατά της που βρίσκονται στο Παρίσι.

Ακολουθεί η Ολλανδία, και παρότι η Βαρκελώνη έχει διεθνή φήμη για κλοπές η Ισπανία, ο δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών τουριστών, έρχεται έκτη στην κατάταξη, με πέντε φορές λιγότερες αναφορές περιστατικών κλοπής σε σύγκριση με την Ιταλία.

πηγή: tornosnews