Ανάμεσα στα πιο καλοκαιρινά πιάτα του κόσμου είναι και ένα ελληνικό

14

Η χωριάτικη μπορεί να είναι συνώνυμη του καλοκαιριού, αλλά δεν βρέθηκε αυτό το ελληνικό πολύχρωμο πιάτο στην κορυφαία τριάδα με τα πιο καλοκαιρινά πιάτα από όλο τον κόσμο του restless.co.uk. Την τρίτη θέση κέρδισαν οι αγαπημένοι κολοκυθοκεφτέδες, που πράγματι δεν λείπουν από τα ορεκτικά της ταβέρνας στην παραγγελία μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Τα κολοκυθάκια πρωταγωνιστούν το καλοκαίρι και το γεγονός ότι εδώ συνδυάζονται με αρωματικά φρέσκα μυρωδικά και πικάντικη φέτα και σερβίρονται με μια κουταλιά δροσερό τζατζίκι ή γιαούρτι, τα κάνει σίγουρα το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο.

 

Οι κολοκυθοκεφτέδες φτιάχνονται πολύ εύκολα: τρίβετε κολοκυθάκια, τα αλατίζετε, στύβετε τα περιττά υγρά και στη συνέχεια ανακατεύετε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμο, άνηθο και σχοινόπρασο. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αυγά και τη φέτα, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο αλεύρι για να τα πλάσετε σαν κεφτέδες. Τηγανίστε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα η κάθε πλευρά και σερβίρετε με μια γενναιόδωρη μερίδα τζατζίκι.

 

Να πούμε ότι στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η κρύα ισπανική ντοματόσουπα γκασπάτσο, που προέρχεται από την Ανδαλουσία και φτιάχνεται με ώριμες ντομάτες, πικάντικες πιπεριές, σκόρδο, μπαγιάτικο ψωμί και δροσερά αγγούρια.

 

Στη 2η θέση βρέθηκαν τα βιετναμέζικα summer rolls, που συνδυάζουν τραγανά λαχανικά με λεπτά νουντλς vermicelli, αρωματικά φρέσκα βότανα και μια κρύα πρωτεΐνη (π.χ. τόφου, κοτόπουλο, χοιρινό ή γαρίδες), τα οποία στη συνέχεια τυλίγονται σε ελαφρύ ρυζόχαρτο. Συνοδεύονται συνήθως από σάλτσα φιστικιού.

 

Η πεντάδα συμπληρώνεται φυσικά με αγαπημένο σεβίτσε στην 4η θέση, ένα πιάτο από το Περού με μαριναρισμένο ψάρι ή θαλασσινά σε χυμό εσπεριδοειδών και μπαχαρικά, όπως τσίλι, κρεμμύδια, σκόρδο και κόλιανδρο.. Αν δεν τρώτε ψάρι, μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και μια vegan εκδοχή του σεβίτσε χρησιμοποιώντας τόφου.

 

Στην 5η θέση βρίσκεται το ινδικό falooda. Πρόκειται για ένα παγωμένο επιδόρπιο που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ινδία και το καλοκαίρι, πωλείται σχεδόν σε κάθε εστιατόριο και παγωτατζίδικο, καθώς και από πάγκους με street food. Φτιάχνεται με σιρόπι τριαντάφυλλο, σπόρους βασιλικού, vermicelli νουντλςi, ξηρούς καρπούς, γάλα, παγωτό και μερικές φορές ζελέ. Η προσθήκη ζυμαρικών σε ένα επιδόρπιο μπορεί να σας ακούγεται παράξενη, αλλά τα vermicelli είναι άγευστα, οπότε παίρνουν τις αρωματικές, γλυκές γεύσεις του σιροπιού τριαντάφυλλου και του παγωτού.

 

 

Πηγή: clickatlife.gr