Αλλάζει ο Σκορπιός: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ την εβδομάδα η διαμονή στο νησί (φωτογραφίες)

79

Οκτώ χρόνια έχουν παρέλθει από την άνοιξη του 2013, οπότε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση. Αρκετούς μήνες πριν, οι ντόπιοι, κυρίως οι εργαζόμενοι στο νησί, είχαν παρατηρήσει μία σημαντική κινητικότητα από την πλευρά των εκπροσώπων και των δικηγόρων του πωλητή και του αγοραστή.

Αφότου επισημοποιήθηκε η μεταβίβαση του νησιού στον Ρώσο μεγιστάνα, που διαθέτει περιουσία της τάξεως των 5,5 δισ. ευρώ και αποτελεί τον 224ο πλουσιότερο άνθρωπο της λίστας Forbes, η κινητικότητα στον Σκορπιό παγιώθηκε. Και δεν σχετίζεται παρά με τα σχέδια του Ριμπολόβλεφ να μετατρέψει, μέσω επένδυσης 165 εκατ. ευρώ, τον Σκορπιό σε προορισμό για το διεθνές τζετ σετ και για άτομα υψηλότατης καθαρής θέσης (Ultra high-net-worth individuals).

Τα τελευταία χρόνια, στο νησί του Ιονίου, που έχει συνδεθεί με τον θρύλο του Αριστοτέλη Ωνάση, έχουν λάβει χώρα εργασίες συντήρησης ή ανακαίνισης ορισμένων κτισμάτων, όπως η διάσημη «ροζ» βίλα του Έλληνα εφοπλιστή, μεταφυτεύσεις δέντρων και εκχερσώσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, μετά την πρόσφατη έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου, που είναι γνωστό ως VIP Exclusive Club, η «Μυκήναι», η εταιρεία που έχει συστήσει το επιτελείο του Ριμπολόβλεφ, δρομολογεί την έκδοση των απαιτούμενων αδειών δόμησης με στόχο την έναρξη του κυρίως τμήματος των κατασκευαστικών εργασιών στο νησί τους επόμενους μήνες.

«Πρόκειται για το τέλος διαδικασιών που διήρκεσαν περίπου τρία χρόνια και δεν θα είχαν ολοκληρωθεί, εάν η επένδυση δεν είχε τη στήριξη του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση. Το νησί του Σκορπιού αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό για την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος», αναφέρει στην «Κ» ο σύμβουλος του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσερνίτσιν.

Τα σχέδια της οικογένειας Ριμπολόβλεφ περιλαμβάνουν την μετατροπή του Σκορπιού σε ένα «έξυπνο» νησί-θα εγκατασταθεί δίκτυο οπτικών ινών-ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών τέλη του 2023, ώστε το νησί να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τους πρώτους ενοίκους τη θερινή περίοδο του 2024.

Τα μέλη της οικογένειας Ριμπολόβλεφ θα διαμένουν στο Σκορπιό κάποιες ημέρες, ενώ το νησί θα εκμισθώνεται κατά το υπόλοιπο διάστημα.

Θα προβλέπεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ελάχιστο ενοίκιο της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ, για διαμονή διάρκειας μίας εβδομάδας, με δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 50 ατόμων.

Πηγή: Καθημερινή