Αγ. Πετρούπολη: Ταξιδεύοντας στην “πόλη των 300 γεφυρών” με ένα κλικ!

310

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας και μπορεί και συνδυάζει με τρόπο μοναδικό το παρελθόν με το παρόν!

Η Αγ. Πετρούπολη βρίσκεται στη βορειοδυτική Ρωσία και πολύ κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία, στο σημείο που ο ποταμός Νέβας εκβάλλει στη Βαλτική Θάλασσα. Είναι κτισμένη επάνω σε σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία χωρίζονται από φυσικά και τεχνητά κανάλια και συγκοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες.

Η UNESCO έχει ανακηρύξει ολόκληρο το κέντρο και πολλά προάστιά της ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ολόκληρη η πόλη αποκαλείται και «πρωτεύουσα του Βορρά» όντας μια τεράστια ανοιχτή έκθεση μνημειακής, διακοσμητικής και χρηστικής αρχιτεκτονικής, γεμάτη μεγαλοπρεπή και μη κτήρια με εξαιρετικές λεπτομέρειες, κήπους και πάρκα, πλατιές λεωφόρους, σκαλιστές γέφυρες, αγάλματα και μνημεία. Για τον λόγο αυτό, συχνά αποκαλείται ανοιχτό μουσείο του μπαρόκ και του νεοκλασικισμού.

O Νέβας και τα πολυάριθμα κανάλια που τη διαρρέουν, της έχουν δώσει -και όχι άδικα-  το προσωνύμιο «Βενετία του Βορρά» ή «Πόλη των 300 γεφυρών».

Πατήστε στο παρακάτω video και ξεκινήστε την εξερεύνηση! Έχει γυριστεί από ψηλά και έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε μόνοι σας τη γωνία από την οποία θέλετε να απολαύσετε την ξενάγηση μιας κι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική των 360°!

Έτοιμοι;