Βιέννη: Στήνονται οι περίφημες χριστουγεννιάτικες αγορές παρά την πανδημία

56

Παρόλο που εδώ και εβδομάδες τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται στην Αυστρία, οι διεθνώς φημισμένες παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Το παγοδρόμιο αναμένεται να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές της αυστριακής πρωτεύουσας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και εφέτος το “Όνειρο Πάγου”, η διαμόρφωση δηλαδή της τεράστιας πλατείας του Δημαρχείου Βιέννης σε παγοδρόμιο, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεγάλους, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου της νέας χρονιάς. Γιορταστική ατμόσφαιρα για τα Χριστούγεννα υπάρχει στην Αυστρία από άκρου εις άκρον ήδη εβδομάδες νωρίτερα, με τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές, πολλές από τις οποίες εγκαινιάζονται και λειτουργούν ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου.

Η Βιέννη θεωρείται “Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων” στην Ευρώπη, διαθέτοντας τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες χριστουγεννιάτικες αγορές, με κορυφαία εκείνη στην Πλατεία του Δημαρχείου της. Αυτές οι αγορές κυριαρχούνται από χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά, χειροποίητα δώρα και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δένδρο, αλλά και από το παραδοσιακό ζεστό γλυκό κρασί, ανάμικτο με διάφορα είδη τσαγιού, φρούτα και μπαχαρικά, ενώ παράλληλα, στις αυστριακές πόλεις και τα χωριά, διοργανώνονται εκδηλώσεις με παραδοσιακά έθιμα.

Ειδικά μέτρα και υποχρεωτική μάσκα

Οι υπηρεσίες της Αγορανομίας της αυστριακής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν το μεσημέρι ότι νωρίτερα ενέκριναν το σχέδιο πρόληψης που έχει καταρτιστεί για λογαριασμό του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βιέννης. Το σχέδιο προβλέπει ειδικά μέτρα, όπως εκείνο -“το σημαντικότερο”- της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας, τόσο από τους πωλητές στα κιόσκια των αγορών όσο και από τους επισκέπτες.

«Όπου και αν περπατούν οι άνθρωποι και όπου δεν καταναλώνουν είναι υποχρεωτικό να φέρουν την μάσκα, ενώ, όταν υπάρχει κατανάλωση στα τραπέζια, η μάσκα μπορεί να αφαιρεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο εντεταλμένος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο γιατρός Χανς-Πέτερ Χούτερ.