Το Κατάρ βάζει κλιματιστικά στους δρόμους για να αντιμετωπίσει τη ζέστη

79

Υπαίθρια κλιματιστικά πρόκειται να εγκαταστήσει στους δρόμους, η κυβέρνηση του Κατάρ, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να κυκλοφορούν και να μην κινδυνεύει η υγεία τους, εξαιτίας της αφόρητης ζέστης που επικρατεί στη χώρα της δυτικής Ασίας.

Συγκεκριμένα, στόχος των αρχών του Κατάρ είναι οι πόλεις τους να είναι κατοικήσιμες τα επόμενα χρόνια. Για το λόγο αυτό θα εγκατασταθούν γιγαντιαία κλιματιστικά κατά μήκος των πεζοδρομίων και σε υπαίθριους εμπορικούς χώρους.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο υδράργυρος άγγιξε σε περιοχές της χώρας τους 46 βαθμούς Κελσίου και, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί στη χώρα το 2022, οι αρχές κάνουν τα πάντα για να είναι πανέτοιμες για το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Η Γιουσέφ αλ Xορ, ιδρύτρια του Οργανισμού Έρευνας και Ανάπτυξης του Κόλπου, δήλωσε στην εφημερίδα «The Washington Post»: “Αν δεν ενεργοποιήσουμε αυτά τα κλιματιστικά, η κατάσταση θα είναι αφόρητη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Ζέκε Χαουσφάδερ, επιστήμονας ειδικός σε θέματα πληροφοριών για το κλίμα στο «Berkeley Earth», μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για την ανάλυση της θερμοκρασίας: «Το Κατάρ είναι μία από τις περιοχές του πλανήτη που θερμαίνεται ταχύτατα, τουλάχιστον εκτός της Αρκτικής… Οι αλλαγές εκεί μπορούν να μας δώσουν μία γεύση για το τι μπορεί να αναμένει ο υπόλοιπος κόσμος εάν δεν αναλάβουμε δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», υποστηρίζει.