Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μέσα στη βδομάδα οι προτάσεις για μείωση τιμών

28

Να παρουσιάσουν άμεσα προτάσεις προς το επιβατικό κοινό με σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια κορμού ζήτησε χθες η κυβέρνηση από τους ακτοπλόους.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου με τους ακτοπλόους για τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές των εισιτηρίων των πλοίων, φαίνεται να βρέθηκε η χρυσή τομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, παρουσιάστηκαν δεδομένα και αριθμοί. Τα κυβερνητικά στελέχη, σεβόμενα την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς, ζήτησαν οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού», λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Από κυβερνητικής πλευράς, ετέθη το ζήτημα ότι παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.

Επί της αρχής, οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Η Καθημερινή, επικαλούμενη κύκλους του Μαξίμου, μεταδίδει ότι έως την Πέμπτη οι επιχειρήσεις της ακτοπλοΐας θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να ανακουφιστεί κατά το δυνατόν το κόστος της μεταφοράς για την μέση ελληνική οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη δύο προτάσεις στο τραπέζι από την πλευρά των ακτοπλόων, ωστόσο η κυβέρνηση ζητά περαιτέρω πρωτοβουλίες.

Πηγές της ακτοπλοϊκής βιομηχανίας, πάντως, επιφυλάσσονται για το κατά πόσο ευρεία θα είναι τελικά η αποκλιμάκωση των τιμών των εισιτηρίων δεδομένων των αυξημένων λειτουργικών τους εξόδων.