Έρχονται ριζικές αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης!

26

Σε ριζικές αλλαγές ως προς την έκδοση, ανανέωση και αντικατάσταση των διπλωμάτων οδήγησης θα προχωρήσουν από κοινού τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης αδειών οδήγησης και στην επίτευξη της διαλειτουργικότητας των μητρώων που τηρούνται στο υπουργείο Υποδομών.

Τα θέματα αυτά συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και Γιώργος Γεωργαντάς με τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συσταθεί ομάδα εργασίας ώστε να καταγραφούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση και ανανέωση των αδειών οδήγησης με κύριο στόχο ορισμένες από τις απαραίτητες διαδικασίας να μπορούν να ολοκληρώνονται ψηφιακά χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει και η δημιουργία πλατφόρμας υποβολής δικαιολογητικών, ενώ στις πρωτοβουλίες των δύο υπουργείων συγκαταλέγεται και η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Οχημάτων.

Παράλληλα εξετάζεται και η απλούστευση των διαδικασιών σχετικά με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών άνω των 74 ετών. Αντικείμενο της συνεργασίας των δύο υπουργείων θα είναι και η ψηφιοποίηση των μητρώων του υπουργείου Μεταφορών τόσο για τα φορτηγά Δ.Χ. όσο και για τα δημόσια ΚΤΕΟ.

Πηγή: Έθνος