Σελιάνα: Η άγνωστη πλευρά της Αχαΐας

1.150

Βρίσκεται πάνω από την Αιγείρα, είναι άγνωστη για τους περισσότερους αλλά εξίσου όμορφη με τους υπόλοιπους γνωστούς προορισμούς. Το Πάσχα είναι προ των πυλών και το χωριό υποδέχεται την Άνοιξη!

Το χωριό Σελιάνα (Αρχαία Φελλόη) είναι χτισμένο στην νοτιοανατολική πλαγιά της κοιλάδας του ποταμού Κριού σε υψόμετρο 720-750μ. και βρίσκεται στα ορεινά σύνορα των νομών Αχαΐας – Κορινθίας – Αρκαδίας. Απέχει μόλις 18 χλμ. από την σύγχρονη Αιγείρα – Ακράτα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μία κοντινή απόδραση. Ακολουθείστε την Ολυμπία Οδό και σε σχεδόν 2 ώρες θα είστε έτοιμοι για εξερεύνηση!

Πλούσια βλάστηση, αιωνόβια πλατάνια, πολλές πηγές, πέτρινα γραφικά σπίτια, και ένα μονότοξο πέτρινο γεφύρι στον ποταμό Κριό είναι μερικά από αυτά που θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε στην περιοχή.

Περιποιημένη κεντρική πλατεία με το παλιό σχολείο ακριβώς από πάνω, αμέτρητες βρύσες με τρεχούμενο νερό και 13 εκκλησάκια μοιρασμένα στα στενά του χωριού συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό.

Τι να δείτε:

Στη Σελιάνα λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια το δραστήριο κέντρο εναλλακτικού τουρισμού Re-Green. Μία έκταση 6 στρεμμάτων με βιολογικές καλλιέργειες, ενδιαφέροντα σεμινάρια, 5 γραφικά δωμάτια-ησυχαστήρια αλλά κι ένα «Καπηλειό» για να δοκιμάσετε εξαιρετικό πρωινό. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αν αγαπάτε τις περιηγήσεις στη φύση και τη λαογραφία, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το “Area Synest”, λίγο πιο έξω από τη Σελιάνα. Αυτός ο χώρος Πολιτισμού και Αναψυχής, αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για μικρούς και μεγάλους. Εκεί θα απολαύσετε το περπάτημα μέσα στη φύση και δίπλα στο ποτάμι, θα γνωρίσετε επαγγέλματα του παρελθόντος, θα συναντήσετε δεκάδες ζωάκια (από σκιουράκια, πέρδικες και περιστέρια μέχρι κουνέλια και παγώνια), θα αφουγκραστείτε τους ήχους της φύσης, και θα γευθείτε παραδοσιακά πιάτα. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Επίσης, δείτε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται σε απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων από τη Σελιάνα και σε υψόμετρο 850 μ. Οι αγιογραφίες της και το ξυλόγλυπτο τέμπλο της έχει τοποθετηθεί το 1743. Διαθέτει ξενώνα και έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέο μνημείο.

Αξιοσημείωτη περιοχή το σπήλαιο της Χούχλιας, στο οποίο μπορεί κανείς να προχωρήσει σε βάθος 20 μέτρων μέσα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες.