Πόρτο Χέλι: Κοσµοπολίτικο διήμερο με φόντο τον Αργοσαρωνικό

607

Καταπράσινο και γραφικό, το Πόρτο Χέλι, αυτή η κοσµοπολίτικη γωνιά κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει πλήθος τουριστών, ανάµεσά τους και η αφρόκρεµα της κοσµικής ζωής.

Το Πόρτο Χέλι είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και ομώνυμος όρμος της Αργολίδας και είναι χτισμένο σε φυσικό λιμάνι δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πολιτείας των Αλιέων.  Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αργολίδας και διαθέτει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Προσφέρεται ιδιαίτερα για ιδιοκτήτες θαλασσίων σκαφών καθώς το λιμάνι του διαθέτει πολύ καλή υποδομή και μεγάλη χωρητικότητα.

Τι να δείτε/ να κάνετε

Σε μικρή απόσταση από το Πόρτο Χέλι βρίσκεται η λιμνοθάλασσα της Βερβερόντας, τα νερά της οποίας θεωρούνται από τους ντόπιους ιαματικά. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, η λιμνοθάλασσα αποτελούσε καταφύγιο βερβερίνων πειρατών.

Με αφετηρία το Πόρτο Χέλι, μπορείτε να κάνετε μικρές εκδρομές προς την Ερμιόνη, ή την ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας. Επίσης στο νοτιότερο ακρωτήρι της Αργολίδας, λίγα χιλιόµετρα από το Πόρτο Χέλι ζει και βασιλεύει ένας µικρός παράδεισος, µε υπέροχη θάλασσα και υπέροχη φυσική οµορφιά, o Άγιος Αιµιλιανός.

Κοντά στο Πόρτο Χέλι βρίσκονται ωραίες παραλίες, όπως η Χηνίτσα με την καταπληκτική αμμουδιά και την άρτια οργάνωση, τα Λιμανάκια, το Κουνούπι, η Πετροθάλασσα, η Βερβερόντα, τα Πευκάκια και η Κορακιά.

Στο Πόρτο Χέλι δε θα σας λείψει τίποτα! Διαθέτει εξαιρετικές επιλογές σε διαµονή, φαγητό και ποτό. Φάτε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες της περιοχής, κάντε βόλτα στον γραφικό πεζόδροµο, και το βραδάκι απολαύστε το cocktail σας πλάι στη θάλασσα.

Extra Tip: Από το λιμάνι του Πορτοχελίου αναχωρούν πλοιάρια για τα κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού καθώς και για τα απέναντι παράλια της Κυνουρίας.  Επίσης με αφετηρία το Πόρτο Χέλι μπορείτε να συνδυάσετε μία επίσκεψη σε Μυκήνες, Επίδαυρο, Τροιζήνα κ.α.