“Πατρικό”: Ειδυλλιακή διαμονή στην καρδιά της Ηπείρου

5,373

Βρίσκεται στην Ήπειρο, στον παραδοσιακό οικισμό του Τερόβου και μπορεί και συνδυάζει την ηρεμία του βουνού με το υγρό στοιχείο.

Το Patriko είναι ένα παραδοσιακό αρχοντικό 5 υπνοδωματίων σε μια έκταση 16 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 800μ. και δίπλα στις ειδυλλιακές πηγές του Λούρου.

Στο κατάλυμα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε διάφορες δραστηριότητες όπως κηπουρική, κολύμπι αλλά και μαγειρική, ενώ στις καταπράσινες αυλές θα μπορέσετε να ζήσετε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος θα μπορέσετε να κάνετε μαθήματα γιόγκα.

Πριν από όλα αυτά όμως μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το υπέροχο πρωινό τους. Ντόπιο μέλι, τοπικά τυροκομικά και αυγά αλλά και ζεστό ζυμωτό ψωμί ψημένο στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο θα γεμίσουν το τραπέζι σας και θα σας χαρίσουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Πράσινη ενέργεια και 6 στρέμματα εύφορης γης

Στα 4 στρέμματα φωτοβολταϊκών παράγεται ανανεώσιμη πράσινη ενέργεια που διανέμεται στο ελληνικό δίκτυο ενέργειας ενώ στα υπόλοιπα 6 στρέμματα εύφορης γης μπορεί κανείς να βρει δέντρα, εποχικά φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται με φυσικό και παραδοσιακό τρόπο. Δεν ψεκάζονται με φυτοφάρμακα και υποβοηθούνται μόνο με οργανικά λιπάσματα από οργανικά υποστρώματα και οργανική κοπριά γι αυτό μην παραλείψετε να δοκιμάστε τα γλυκά, αλλά και το δικό τους λικέρ φράουλα.

Εξερεύνηση στα πέριξ

Η Ήπειρος θεωρείται διεθνώς ως ιδανικό μέρος για κάθε είδους εναλλακτικό τουρισμό. Η ανέγγιχτη ορεινή μάζα της Πίνδου με τα υπέροχα παρθένα δάση, οι ορεινές λίμνες και οι παρθένες πλαγιές παρέχουν πληθώρα δραστηριοτήτων (ορειβασία, ορειβασία, σκι, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία κ.λπ.) σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, ενώ τα ποτάμια της Ηπείρου που προσφέρουν άλλες δραστηριότητες όπως καγιάκ, ράφτινγκ, κανό κλπ.

Ο Αώος, ιδιαίτερα, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και προκλητικά ποτάμια για καγιάκ, ενώ ο Βοϊδομάτης διασχίζει το εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου. Όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά με τους αρχαιολογικούς χώρους, τα κάστρα, τα μοναστήρια, και τα παραδοσιακά χωριά.

Εκτός από το κολύμπι στα όμορφα ποτάμια,  οι λάτρεις της φύσης έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν μέσα από καταπράσινα μονοπάτια και τρεχούμενα νερά, μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή.

Τα Ιωάννινα προσφέρουν πολιτιστικό ενδιαφέρον κάθε καλοκαίρι και χειμώνα. Εκθέσεις σε μουσεία, γκαλερί και ιδρύματα, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τον μοναδικό χαρακτήρα της Ηπείρου, με τα έργα τέχνης, τα φαγητά και τα τοπικά έθιμα.

Οι ιδιοκτήτες του καταλύματος θα σας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου η διαμονή σας στην περιοχή να σας χαρίσει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες!

ΙNFO

Patriko Estate

693 290 4700

Patriko Estate in Epirus