Όλο και περισσότεροι Νορβηγοί επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους

56

Περισσότεροι Νορβηγοί αναμένεται να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα. Αυτό προέκυψε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση REISELIVSMESSEN στο Όσλο της Νορβηγίας ( 4-5/01/20), στην οποία συμμετείχε ο ΕΟΤ με συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Από τις συναντήσεις του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας Παύλου Μούρμα με τουριστικούς πράκτορες της χώρας προέκυψε το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα θα κινηθεί και το 2020 με αυξητικές τάσεις, παρ’ ότι η Νορβηγία θεωρείται ώριμη και σταθερή τουριστική αγορά για τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι από το 2016 έως και τέλος Οκτωβρίου 2019 έχει παρουσιάσει μία μέση αύξηση της τάξης του 5%.

Στην Έκθεση συμμετείχαν 133 Εκθέτες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων Τουριστικά Γραφεία και εκπρόσωποι Κρατικών Οργανισμών Τουρισμού κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης. Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε η Νίκη Καμπά, Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο και ο Βασίλης Γιασκουλίδης-Στέλεχος της Πρεσβείας.

Οι επισκέπτες -κατά τους διοργανωτές – ξεπέρασαν τις 22.733 άτομα, πολλοί εκ των οποίων εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον ιδιαίτερα για προορισμούς στην ενδοχώρα που συνδυάζουν πράσινο φυσικό περιβάλλον και πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος υπήρξε και μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια σε προορισμούς οι οποίοι είναι προσβάσιμοι με τρένο.