Παραδοσιακή συνταγή από τη Μήλο για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Υλικά
Για τη ζύμη
1 κ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Νερό χλιαρό
Αλάτι
Για τη γέμιση
2 κ. ανάλατη μυζήθρα
1 μάτσο φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
Βήμα 2
Σε μπολ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν
Βήμα 3
Αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και με τα χέρια μας ανοίγουμε δύο φύλλα
Βήμα 4
Απλώνουμε το φύλλο μέσα στο ταψί. Επάνω ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά
Βήμα 5
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνειά του με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με σουσάμι
Βήμα 6
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά
Πηγή: mediterranean-cuisine