Θέλετε να ταξιδέψετε μέχρι την Κρήτη ή έστω να κάνετε μία βραδινή έξοδο με φίλους για να πιείτε ένα ρακόμελο αλλά λόγω των συνθηκών δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα από τα δύο; Κανένα πρόβλημα! Παρακάτω θα βρείτε την αυθεντική και παράλληλα εύκολη συνταγή για ρακόμελο για να το απολαύσετε με την παρέα σας στο σπίτι!
Υλικά
- 100ml τσικουδιά
- 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια).
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.