5 υπέροχες διαδρομές για βόλτες… με ποδήλατο!

1,174

Ο κορωνοϊός έχει περιορίσει σημαντικά τα σχέδια μας για ταξίδια αλλά και γενικά τη διάθεση μας. Ωστόσο, όσοι προτιμούν να πάνε κόντρα στην κορωνοφοβία, μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση κάνοντας βόλτα χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνο, τρένο, πλοίο η γενικά οποιοδήποτε Μέσο Μεταφοράς. Πώς; Με ποδήλατο!

Διαβάστε παρακάτω 5 ιδανικές διαδρομές για να χαρείτε βόλτες με ασφάλεια!

Ποδήλατο στη Λίμνη Μαραθώνα

Ο γύρος της λίμνης του Μαραθώνα με ποδήλατο, ειδικά τον χειμώνα, είναι αναμφισβήτητα challenge. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα ειδυλλιακά τμήματα δίπλα στη λίμνη και μέσα στο δάσος, που, σίγουρα, αξίζουν τον κόπο. Ξεκινήστε από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Στεφάνου και καταλήξτε πάλι εκεί, αν όμως είστε αρχάριοι, φορτώστε το ποδήλατο στο αυτοκίνητο και πηγαίνετε στη λίμνη. Εκεί απολαύστε χαλαρά τη βόλτα σας με ποδήλατο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την περιοχή που λέγεται Καλέτζι μέσα από το φαράγγι.

Στην Ακρόπολη με το ποδήλατο

Μπορείτε να κατέβετε με το ποδήλατό σας με το Μετρό μέχρι τον Σταθμό Ακρόπολη και μετά να ξεκινήσετε την ποδηλατάδα σας από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, συνεχίζετε ως το Θησείο. Περάστε μέσα από την Πλάκα, τα Αναφιώτικα και αν θέλετε να επεκτείνετε ακόμα πιο πολύ την ακτίνα σας ξανά περάστε από αεροπαγίτου και διασχίζοντας τους δρόμους μπορείτε να βρεθείτε στο Ζάπειο και στον Εθνικό Κήπο!

Στο άλσος Συγγρού

Στα 950 στρέμματα του άλσους Συγγρού θα ανακαλύψετε αμέτρητες κυκλικές διαδρομές και μονοπάτια μέσα στο πράσινο και αρκετά κοντά στην πόλη. Οργανώστε μια χαλαρή ποδηλατάδα στα όμορφα μονοπάτια, πριν απλώσετε το καρό τραπεζομάντηλο για πικ – νικ ή αναζητήστε τις διαδρομές εκείνες όπου μπορείτε να “ανεβάσετε ρυθμούς” για μια fitness εμπειρία.

Ποδήλατο στην παραλιακή

Η βόλτα με ποδήλατο στην παραλιακή, ειδικά το απόγευμα, είναι μαγευτική. Σε όλο το μήκος της Παραλιακής, παράλληλα με τον δρόμο και τις γραμμές του τραμ, κοντά στη θάλασσα, υπάρχουν φαρδιά πεζοδρόμια και παράδρομοι ιδανικοί για ποδηλατάδες.

Στην Αργυρούπολη, ο ποδηλατόδρομος της οδού Γερουλάνου έχει μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρο, περνά από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου για να καταλήξει στο σήμα της Ολυμπιακής οδηγώντας και στο σταθμό του μετρό. Από εκεί μπορείτε να φτάσετε με το ποδήλατο σας στη Μαρίνα Αλίμου για μια απολαυστική βόλτα.

Η Βούλα διαθέτει επίσης έναν εκτεταμένο ποδηλατόδρομο, μήκους 2,6 χιλιομέτρων.

Ανάβαση στην Πάρνηθα

Η Πάρνηθα είναι ένας πολλαπλός προορισμός βόλτας. Trecking, ποδηλασία, ορειβασία…  Σε περίπτωση που διαλέξετε την ποδηλατάδα μπορείτε να ξεκινήσετε από τους πρόποδες της Πάρνηθας, ενώ αν δεν θέλετε να κουραστείτε, ανεβείτε με το αυτοκίνητό σας μέχρι το φυλάκιο στο Mετόχι, αφήστε το εκεί και ξεκινήστε!