Επενδυτές από το Ισραήλ «ανασταίνουν» το ξενοδοχείο Esperia της Σταδίου

121

«Βροχή» επενδύσεων σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζει η ισραηλινή Fattal Hotels Group.

Στόχος των Ισραηλινών είναι να ξεκινήσουν ανακατασκευές κτιρίων από το 2020 και να παραδώσουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες μέσα στο 2021.

Eνα από τα πρώτα σχέδια του ομίλου από το Ισραήλ είναι να «αναστήσουν» το ξενοδοχείο Esperia, στην οδό Σταδίου, το οποίο πέρασε στον έλεγχο της Fattal Hotels Group τον Φεβρουάριο του 2019.
Σύμφωνα με το biznews.gr, τα έργα στο ξενοδοχείο Esperia, που είναι εγκαταλελειμμένο από το 2010, θα ξεκινήσουν εντός των πρώτων μηνών του 2020. Κατά την ίδια πηγή, το αρχικό πλάνο για την ονομασία του ξενοδοχείου ήταν το «Leonardo Royal Esperia Palace Hotel Athens». Παρά ταύτα, η ξενοδοχειακή μονάδα θα… αναβαπτιστεί και θα ονομάζεται «ΝYX Athens».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σύμφωνα με το economistas.gr, θα απασχοληθούν 150 με 200 άτομα, ενώ, κατά τη λειτουργία του ξενοδοχείου, θα δημιουργηθούν 160 με 200 νέες θέσεις εργασίας.

Boutique ξενοδοχείο πλησίον του Πολυτεχνείου και στη Θεσσαλονίκη

O ίδιος όμιλος Ισραηλινών θα ανοίξει ξενοδοχείο και στην πολύπαθη περιοχή του Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για το Leonardo Boutique Athens, το οποίο θα λειτουργήσει σε κτήριο που βρίσκεται στην οδό Αβέρωφ 7, σχεδόν δίπλα στην οδό Πατησίων και πολύ κοντά στο ιστορικό κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το BizNews, ξενοδοχείο με το brand NYX δεν θα ανοίξει μόνο στη Σταδίου 22 στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Η Fattal έχει εξαγοράσει σε πλειστηριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, έναντι ποσού 9 εκατ. ευρώ, κτίριο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 1 και Κατούνη της συμπρωτεύουσας.

Το NYX Thessaloniki που θα δημιουργηθεί εκεί θα αποτελείται από υπόγειο, ημιώροφο και οκτώ ακόμη ορόφους, σε μία ξενοδοχειακή μονάδα με δυναμικότητα 115 δωματίων. Κι αυτό το κατάλυμα, όπως και τα υπόλοιπα της Fattal άλλωστε, θα ανοίξει τις πύλες του το 2021.

Πηγή: economistas.gr