Αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης της Αθήνας – Κέντρο προσβάσιμο σε όλους

45

Την προγραμματική σύμβαση του δήμου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος που αφορά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «για πρώτη φορά, ο Δήμος των Αθηναίων, προχωρά αποφασιστικά στην διερεύνηση σύγχρονων, πρότυπων λύσεων τόσο του κυκλοφοριακού όσο και του προβλήματος της στάθμευσης, μέσω πρακτικών που ακολουθούνται σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες της Αθήνας.

Η Δημοτική Αρχή έπειτα από πολλά χρόνια επιδείνωσης του προβλήματος (οι τελευταίες παρεμβάσεις το 2004) ανέλαβε την πρωτοβουλία προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για την κυκλοφορία και την στάθμευση σε ολόκληρο το κέντρο και όχι μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του. Θα ακολουθήσουν ρυθμίσεις που θα αλλάξουν ριζικά τον κυκλοφοριακό χάρτη της πρωτεύουσας καθιστώντας το κέντρο της προσβάσιμο για όλους».

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστούν όλες οι θετικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από τις παρεμβάσεις, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου με στόχο, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση του θορύβου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.