5 πανέμορφες “κρυμμένες” παραλίες της Αττικής για ήσυχες βουτιές

3.323

Βραχάκια, απόκρυμνοι κολπίσκοι, τιρκουαζ νερά… Κι όμως μπορείτε να τα βρείτε στην Αττική! Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικά “κρυμμένα” διαμαντάκια για να απολαύσετε τις βουτιές σας!

Αλθέα (Σκαλάκια)

Λίγο μετά την Αγία Μαρίνα, υπάρχει ταμπέλα με το όνομα Αλθέα, η οποία σας κατευθυνθεί προς την παραλία. Αφού αφήσετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, κατεβείτε τα σκαλάκια. Ένας γραφικός κολπίσκος αρχίζει να ξεδιπλώνεται στο τέλος της σκάλας που οδηγεί σε αυτόν και θυμίζει κυκλαδίτικο τοπίο: από τα βράχια που τον περιτριγυρίζουν μέχρι την την αμμώδη ακτή και τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά της. Η έλλειψη καντίνας και μεγάλου χώρου στάθμευσης εξασφαλίζει την απόλυτη ηρεμία και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για χαλάρωση.

Θυμάρι

Ψιλό χαλίκι, παρθένα παραλία και πεντακάθαρα νερά. Αν υπάρχουν αυτά τα τρία στην παραλία που είσαι, τότε βρίσκεσαι στο 55ο χλμ της λεωφόρου Σουνίου. Ο οικισμός του Θυμαριού, που πήρε το όνομά του από τις γεμάτες με θυμάρι πλαγιές του, αποτελεί μία από τις ομορφότερες περιοχές της Παλαιάς Φώκαιας αφού η μοναδική θέα στο Σαρωνικό, οι αρκετοί πνεύμονες πρασίνου αλλά και οι υπέροχες παραλίες, τον καθιστούν ιδανικό τόπο μόνιμης αλλά και παραθεριστικής κατοικίας.

ΚΑΠΕ

Λίγο πριν φτάσεις στα Λεγραινά, υπάρχει μια πινακίδα η οποία αναγράφει “Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ”. Θα ακολουθήσεις τον χωματόδρομο και θα φτάσεις σε μια παραλία η οποία για χρόνια αποτελούσε το μεγάλο μυστικό των Αθηναίων εναλλακτικών κολυμβητών. Πλέον έχει πάψει να είναι μυστικό, αλλά παραμένει μία υπέροχη παραλία, με πεντακάθαρα νερά!  Στα αριστερά της παραλίας, πίσω από τα βράχια, κολυμπώντας θα ανακαλύψεις μια δεύτερη, μικρότερη αλλά εξίσου αμμουδερή, ερημική, μικρή παραλία.

Διαβάστε επίσης

Χάρακας

Αποτελεί την ιδανικότερη λύση για όσους αναζητούν μια εναλλακτική και σχετικά κοντινή παραλία. Με κατεύθυνση προς το Σούνιο και πλησιάζοντας τα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας αρχίζεις να αναζητάς την ταμπέλα που γράφει «Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα» και κάπου εκεί σταματάς. Αυτή η παραλία διαθέτει ψιλή άμμο και καθαρά νερά!

Τσίου

Εκεί, που τελειώνει το Σούνιο και αρχίζει το Λαύριο, υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει Ακρωτήρι, εάν την ακολουθήσετε θα βρεθείτε σε αδιέξοδο. Αφήστε το αμάξι και περπατήστε το μονοπάτι που κατεβαίνει προς τη θάλασσα και θα βρεθείτε στη μικροσκοπική παραλία που είναι γνωστή ως «Τσίου». Απολαύστε την πραγματική ηρεμία, κολυμπώντας σε γαλάζια νερά και απολαμβάνοντας τη σκιά που κάνει βράχος. Σε αυτή την απόμερη γωνιά της Αττικής με την άγρια ομορφιά, δεν θα σας ενοχλήσει κανείς!