Σε αυτές τις περιοχές έγιναν γυρίσματα για το “Κόκκινο ποτάμι”

453

Βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, η νέα δραματική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ξετυλίγει το χρονικό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους, μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία.

Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, τον Μίλτο, µε τη 4χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη. Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου.

Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά 10 χρόνια μετά και οι ζωές τους θα δεθούν για πάντα, μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές.

 

Γυρίσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό

Για γυρίσματα έχουν γίνει δύο μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό. Το ένα στο Παρίσι, όπου συμμετείχαν 60 κομπάρσοι και χρησιμοποιήθηκαν 51 κοστούμια της εποχής του 1920, κι ένα στην Αγία Πετρούπολη.

Στην Ελλάδα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Εδεσσα, Τρίκαλα, Νάουσα, Βέροια, Κοζάνη, Ξάνθη και Δράμα, ενώ για τις ανάγκες του σίριαλ υπήρξε σταθερή συνεργασία με καθηγητές τουρκικών, ρωσικών, γαλλικών, ποντιακών και αρμένικων.

Πρωταγωνιστούν:

Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Χαρά-Μάτια Γιαννάτου, Αργύρης Πανταζάρας, Θοδωρής Φρατζέσκος, Γιώργος Ταμπουράκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Δήμητρα Σιγάλα, Δήμητρα Βήττα, Παυλίνα Ζάχρα, Κώστας Ξυκομηνός, Νικόλας Παπαγιάννης, Σωτήρης Τσακομίδης κ.α.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης

ΣΕΝΑΡΙΟ: Νίκος Απειρανθίτης, Δώρα Μασκλαβάνου, Μανούσος Μανουσάκης

Φιλική συνεργασία στο ΣΕΝΑΡΙΟ: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη