Απώλεια μισού δις από τον ελληνικό τουρισμό μετά την κατάρρευση της Thomas Cook – Μέτρα για άμεσο περιορισμό της ζημιάς

43

Φόβους για απώλεια μισού δις ευρώ από τον ελληνικό τουρισμό από την κατάρρευση της Thomas Cook, εξέφρασε στη Βουλή ο Χάρης Θεοχάρης, διαβεβαιώνοντας ότι αναζητούνται λύσεις για την ανάκτηση του ποσού αυτού.

«Η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη», παραδέχθηκε ο υπουργός Τουρισμού. Επικαλέστηκε έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου που δείχνει ότι «θα χάσουμε μισό δις την επόμενη χρονιά» και επεσήμανε πως στις άμεσες προτεραιότητες βρίσκεται η ανάκτηση του ποσού με την αναπλήρωση όλων των δυνητικά χαμένων αεροπορικών θέσεων λόγω της Thomas Cook για το 2020.

«Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, τους ανθρώπους των: Aegean, Jet2, British Airways, EasyJet» είπε, ενώ αναφερόμενος στη ζημιά στα τουριστικά καταλύματα σημείωσε πως ανέρχεται στα 315 εκατ. ευρώ

Ο Χάρης Θεοχάρης επέκρινε με σκληρή γλώσσα την προηγούμενη κυβέρνηση ότι πριμοδότησε –χωρίς αντίκρισμα- τη γιγάντωση του φαινομένου της Thomas Cook στην Ελλάδα.

«Μιλάμε για μια φαραωνική συμφωνία από την οποία ο μόνος κερδισμένος ήταν η Thomas Cook», είπε.

Αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης μετά την κατάρρευση της εταιρίας –«εν αντιθέσει με εσάς είδαμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο και αναλάβαμε αμέσως δράση», είπε και συμπλήρωσε πως ενέχει κινδύνους η εξάρτηση του τουριστικού μας προϊόντος από έναν πελάτη.

Η διαφημιστική προβολή της χώρας για την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η διάθεση άνω των 11 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το διαφημιστικό πρόγραμμα.

 

Πηγή: CNN Greece