Ξενοδοχείο στην Ιαπωνία λειτουργεί με υπαλλήλους… ρομπότ

29

Στην Ιαπωνία, τα ρομπότ έχουν ήδη μπει για τα καλά στη ζωή των επισκεπτών ξενοδοχειακών μονάδων, με πολλές από αυτές να λειτουργούν με… μηχανόμορφους υπαλλήλους στη ρεσεψιόν, απόλυτα καταρτισμένους ώστε να εξυπηρετούν με άνεση τους πελάτες.

Τα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία Hen – Ha διαθέτουν ρομπότ για όλες τις δουλειές, καθώς πέρα από τη ρεσεψιόν, τα συναντάς και στους διαδρόμους για το καθάρισμα και τις αποσκευές.

Τα ρομποτ έχουν την ικανότητα να επικοινώνησουν σε τέσσερις γλώσσες, Αγγλικά, Ιαπωνικά,Κινέζικα και Κορεάτικα ενώ η μορφή τους είναι φιλική προς τον επισκέπτη.

Πριν την είσοδό στο δωμάτιο, ένας ειδικός μηχανισμός «σκανάρει» το πρόσωπό του επισκέπτη και τότε του επιτρέπει να μπει στον χώρο.

Στις ανέσεις του δωματίου περιλαμβάνεται κλιματιστικό που προσαρμόζεται στην θερμοκρασία του σώματός του, ενώ το κομοδίνο κοσμεί ένα ακόμη μικρό ρομποτάκι που είναι ικανό να παρέχει πληροφορίες και διαδρομές για την πόλη όπου βρίσκεται.

Το 90% του εργατικού δυναμικού των ξενοδοχειακών μονάδων Hen-Ha αποτελείται από ρομπότ, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από 100 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο στα επόμενα 5 χρόνια!

Πηγή: nea.gr