Το πείραμα με τα αυγά που στέκονται όρθια κατά τη διάρκεια της έκλειψης – Έγινε viral!

99

Λόγω της αυξημένης βαρύτητας, και σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, το αυγό μπορεί να σταθεί όρθιο όταν η Σελήνη καλύπτει τον Ήλιο και κατά τη διάρκεια της εαρινής ισημερίας.

Αν και αυτή η «επιστημονική» εξήγηση έχει ήδη καταρριφθεί, πολλοί κάτοικοι της Μαλαισίας και Ινδονήσιοι προσπάθησαν να επαληθεύσουν το συγκεκριμένο πείραμα, την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες τους παρακολουθούσαν τη σπάνια, δακτυλιοειδή έκλειψη Ηλίου στη νοτιοανατολική Ασία.

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι πάρα πολλοί κατάφεραν να ισορροπήσουν άψογα το αυγό σε διάφορες επιφάνειες –σε άμμο, σε ένα τζάμι παραθύρου, σε ένα πιάτο– ενώ ήταν σε εξέλιξη η έκλειψη.

Publiée par Hakeem Maarof sur Mercredi 25 décembre 2019

Ο Δρ. Τσονγκ Χον Γιου, συνταξιούχος φυσικός από το Πανεπιστήμιο Επιστημών της Μαλαισίας, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τη θεωρία. «Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πείραμα αύριο, πριν ή μετά από κάποια έκλειψη. Είναι εύκολο να γίνει. Όμως είναι διασκεδαστικό να το κάνεις κατά τη διάρκεια της έκλειψης, γιατί έτσι τα παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για την επιστήμη και την αστρονομία», είπε.