Σλοβενία και Ρουμανία στη λίστα του Guardian με εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς

242

Η Σλοβενία και η Ρουμανία περιλαμβάνονται στους κορυφαίους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς για το 2020, που δημοσίευσε η βρετανική “The Guardian”.

Ρουμανία για περιπέτειες στην άγρια φύση

Η Ρουμανία “πρωταγωνιστεί” με τη βιοποικιλότητά της και καταλαμβάνει μια θέση στον κατάλογο, μαζί με προορισμούς όπως η Σλοβενία, με τις “πράσινες περιπέτειες ποδηλασίας και πεζοπορίας”.

Με τίτλο “Αρκούδες, βίσονες και βιοποικιλότητα”, η Ρουμανία χαρακτηρίζεται ως “ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για να δει κάποιος μεγάλα θηλαστικά στην άγρια φύση” και ως το σπίτι των “μεγαλύτερων πληθυσμών καφέ αρκούδων της ηπείρου, καθώς επίσης του λύκου και του λύγκα”.

Σλοβενία με έμφαση στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Για υπαίθρια περιπέτεια προσφέρεται το τοπίο των βουνών και των λιμνών της Σλοβενίας  καθώς το 60% περίπου της χώρας καλύπτεται από δάση ενώ παράλληλα υπάρχουν περισσότερα από 40 πάρκα.

Ορισμένες περιοχές, όπως η λίμνη Μπλεντ, έχουν “δει” αύξηση του αριθμού των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια, αλλά πολλές παραμένουν εκτός της “πεπατημένης” τουριστικής διαδρομής.

Για τον λόγο αυτό και με έμφαση στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, η σλοβενική κυβέρνηση έχει καταρτίσει εθνικό σχέδιο στρατηγικής, η υλοποίηση του οποίου εκτιμάται ότι θα έχει και τα επιθυμητά αποτελέσματα, την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που επιλέγουν τουριστικές διαδρομές όχι και τόσο προβεβλημένες σε σχέση με τα υπόλοιπες.

Εξερεύνηση μέσω της διαδρομής “Juliana Trail”

Πέρυσι εγκαινιάστηκε η διαδρομή “Juliana Trail”, συνολικού μήκους 270 χιλιομέτρων, μια διαδρομή πεζοπορίας, που καλύπτει μέρος των Άλπεων στη Σλοβενία. Η κυκλική αυτή διαδρομή ξεκινά από την Kranjska Gora κοντά στα ιταλικά σύνορα.

Μία επιπλέον δράση, το Bike Slovenia Green, προσφέρει έναν άλλο τρόπο εξερεύνησης του φυσικού περιβάλλοντος της Σλοβενίας, μέσα από τις Άλπεις και γύρω από τις λίμνες Μπόχινι και Μπλεντ.