Πράγα: Χιλιάδες άνθρωποι γιόρτασαν «το τέλος της επιδημίας» με ένα υπαίθριο πάρτυ – Κανένα μέτρο

8

Με ένα μεγάλο γλέντι γιόρτασαν οι κάτοικοι της Πράγας το τέλος της πανδημίας χθες την Τρίτη. Χιλιάδες άνθρωποι κάθισαν σε ένα τραπέζι μήκους 500 μέτρων στη γέφυρα του Καρόλου, προκειμένου να χαρούν την άρση των μέτρων που είχαν ληφθεί στην Τσεχία για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Θέλουμε να γιορτάσουμε το τέλος της κρίσης του κορονοϊού αφήνοντας τους ανθρώπους να συναντηθούν και να δείξουν ότι δεν φοβούνται, ότι δεν φοβούνται να πάρουν ένα κομμάτι σάντουιτς από τον διπλανό τους», δήλωσε ο Οντρέι Κόμπζα, διοργανωτής της εκδήλωσης και ιδιοκτήτης ενός καφέ.

«Η κοινωνία δεν θα πρέπει να φοβάται. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε μια οικονομική κρίση, μια ύφεση και αυτό θα μας βλάψει πολύ περισσότερο από την Covid-19», πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γεύμα πάνω στη γέφυρα μετά μουσικής

Συνεισφέροντας φαγητό ή ποτό, οι συμμετέχοντες σε αυτό το τραπέζι μοιράστηκαν το γεύμα τους πάνω στη γέφυρα αυτή του 14ου αιώνα, σύμβολο της τσεχικής πρωτεύουσας, την ώρα που μια αυτοσχέδια ορχήστρα έπαιζε μουσική και πολλοί τραγουδούσαν γύρω από ένα τραπέζι στολισμένο με μαργαρίτες.

«Ενημερώθηκα για την εκδήλωση μέσω του Facebook και το βρήκα ενδιαφέρον», δήλωσε η Γκαλίνα Κομτσένκο- Κρεζτσίκοβα, μια Ρωσίδα που ζει στην Πράγα, η οποία πήγε στο δείπνο μαζί με τον σύζυγό της.

Περιορισμός μέτρων

Από την 1η Ιουλίου οι Τσέχοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι πλέον να φορούν μάσκα στους δημόσιους χώρους, εκτός από τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας, το μετρό της Πράγας και σε δύο περιοχές στα βορειοανατολικά όπου παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων της Covid-19 σε ανθρακωρυχεία.

Επίσης, στην Πράγα η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στις συγκεντρώσεις περισσότερων από 100 ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους.