Ολυμπιακοί αγώνες 2020: Οι αφίσες- έργα τέχνης του Τόκιο που κάνουν την διαφορά!

33

Εντελώς διαφορετική είναι η αισθητική προσέγγιση των επίσημων αφισών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, καθώς από αυτές απουσιάζουν τα παραδοσιακά θέματα των προηγούμενων ετών. 

Ευρεία γκάμα – Από καλλιγραφία μέχρι Μάγκα

Συγκεκριμένα, οι οργανωτές των Αγώνων συγκέντρωσαν έργα από Ιάπωνες και διεθνείς καλλιτέχνες με μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνικού ύφους και μεθόδων: από την καλλιγραφία μέχρι τη φωτογραφία, από το μάνγκα μέχρι τον κυβισμό. Δήλωσαν ότι οι αφίσες «αντιμετωπίστηκαν ως εμβλήματα της εποχής τους».

Σε ορισμένες από αυτές, η αναφορά στους Αγώνες είναι περισσότερο σαφής, όπως στο «Olympic Cloud» του ντιζάινερ Taku Satoh με τους δακτύλιους σε κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο και μαύρο που μιμούνται τους δακτύλιους στο Ολυμπιακό λογότυπο.  Άλλες, όπως το «Wild Things-Hachilympic» της Tomoko Konoike (ένα πολύχρωμο πρόσωπο που γεμίζει σχεδόν όλη την επιφάνεια της αφίσας), εξετάζουν την ανθρώπινη υποκειμενικότητα σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο.

Η έκθεση με τις αφίσες

Οι τυχεροί που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες στην ιαπωνική πρωτεύουσα μπορούν, έως τις 16 Φεβρουαρίου, να δουν και τις 20 αφίσες στο Museum of Contemporary Art Tokyo.