Ο γραφικός οικισμός της Φωκίδας με το λιλιπούτειο νησάκι του Αγίου Νικολάου (video)

139

Βρίσκεται στην παραλιακή Φωκίδα, στα μισά της απόστασης Γαλαξιδίου – Ναυπάκτου και πρόκειται για ένα γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο με υπέροχα νερά και άπλετη θέα.

Ο λόγος για τον παράλιο οικισμό του Αγίου Νικολάου με το ομώνυμο νησάκι μπροστά από αυτόν, που καθημερινά ατενίζει το Αίγιο και τα νερά του Κορινθιακού.

Οι εξοχικές κατοικίες αλλά και τα συγκροτήματα με τα ενοικιαζόμενα στούντιο και τα δωμάτια του οικισμού, γεμίζουν με κόσμο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η κρυστάλλινη βοτσαλωτή του παραλία είναι γνωστή στην περιοχή, τόσο για την ηρεμία της, όσο και για το μεγάλο της μέγεθος, μιας και μπορεί να φιλοξενίσει αρκετό πλήθος κόσμου.

Στο μικροσκοπικό νησάκι του οικισμού, το εκκλησάκι που είναι αφιερομένο στον Άγιο Νικόλα και το οποίο χαρίζει σε ολόκληρη την περιοχή την ονομασία της, τελούνται γάμοι αλλά και βαπτίσεις σε όλους εκείνους που μαγεύονται από την αστείρευτη ομορφιά του, μιας και απέχει ελάχιστα από τη στεριά. Γι’ αυτό, πολλοί είναι εκείνοι που το καλοκαίρι φτάνουν κολυμπώντας μέχρι εκεί ή το προσεγγίζουν απλά με μικρές βαρκούλες, ακόμα και φουσκωτές.

Ο Άγιος Νικόλαος διαθέτει αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, καφετέριες αλλά και μπαράκια, ενώ πριν από περίπου έντεκα χρόνια ο μικρός του μώλος λειτουργούσε σαν πορθμείο συνδέοντάς τη Φωκίδα και κατ’ επέκταση τη Στερεά Ελλάδα με το Αίγιο και την Πελοπόννησο.

Απολαύστε το video της ομάδας Travel Inspiration: