Ιταλός Αρχιτέκτονας δημιουργεί έναν ουρανοξύστη 300 μέτρων… για τέννις! (εικόνες)

134

Έναν ουρανοξύστη ύψους περίπου 91,5 μέτρων με οκτώ γήπεδα τένις, ετοιμάζει ο Ιταλός αρχιτέκτονας, Carlo Ratti. Με αυτή την ιδέα, ο αρχιτέκτονας φιλοδοξεί να καταστήσει τα γήπεδα τένις πιο προσβάσιμα στις αστικές περιοχές, όπου ο τόπος άθλησης αποτελεί, συχνά έναν “πονοκέφαλο”.

Το συγκεκριμένο έργο θα δομηθεί στην Ιταλία και θα λέγεται playscraper. Θα είναι 300 μέτρα με θέα τον ουρανό και θα εμπεριέχει 8 κολλημένα τέννις κορτ σχεδιασμένο ειδικά για την RCS sport. Το πολλά υποσχόμενο έργο χρησιμοποιεί δομές από καινοτόμο ατσάλι για να δημιουργεί μια ευχάριστη ”ζαλάδα”.

Το κορτ προσφέρει πολύ χώρο ούτως ώστε τα γήπεδα να συνδέονται μεταξύ τους κάθετα αντί για οριζόντια.

Ο ουρανοξύστης είναι λογικά σχεδιασμένος από πολύ ”ελαφριά δομικά” υλικά και εμπνευσμένος από το εξωτερικό ενός διαστημόπλοιου προσδίδοντας έτσι στους παίχτες επιπλέον ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Carlo Ratti ”αυτό το πρότζεκτ δεν δημιουργεί απλώς ένα στάδιο για το τέννις, για τους λάτρεις του σπορ, δοκιμάζει επίσης και τον χώρο ενός δημόσιου χώρου που επεκτείνεται κάθετα αντί για οριζόντια. Το στάδιο είναι πολύ ευέλικτο καθώς αναδομείται και μπορεί να μετακινηθεί οποτεδήποτε αν ζητηθεί.”