5 προορισμοί ιδανικοί για το 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου

307

Η αργία της 28ης πλησιάζει. Αν είστε από εκείνους που κάνετε μίνι εκδρομές και θέλετε να εκμεταλλευτείτε το 3ημερο, διαβάστε παρακάτω 5 αποδράσεις για να ξεφύγετε για λίγο από τους ρυθμούς της άχαρης καθημερινότητας.

Ξάνθη

Η γοητευτική Παλιά Πόλη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά της, το φημισμένο σαββατιάτικο παζάρι, ο Νέστος και οι λιμνοθάλασσες με τα φλαμίγκο είναι μερικά από αυτά που θα έχετε την τύχη να δείτε στην Ξάνθη! Η πόλη φιλοξενεί μεγάλο αριθμό φοιτητών καθώς εδώ στεγάζεται η Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και γοητεύει όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορείτε να προσεγγίσετε την πόλη μέσω του σύγχρονου οδικού κόμβου της Εγνατίας Οδού διανύοντας μία απόσταση 736  χιλιομέτρων από Αθήνα και 221 από Θεσσαλονίκη. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Καλάβρυτα

Αποτελούν ένα από τα ομορφότερα θέρετρα και μέσω του σύγχρονου οδικού δικτύου της Ολυμπίας Οδού, μπορείτε να φτάσετε εύκολα και γρήγορα. Οι πρώτες βροχές έχουν αρχίσει να ξεπλένουν τα φυλλώματα από την καλοκαιρινή σκόνη και να ξεδιψούν το αφυδατωμένο χώμα. Μια υπέροχη μυρωδιά αναδύεται από τα δάση και ένα χαλί καφεκίτρινο στρώνεται στα πλακόστρωτα σοκάκια των Καλαβρύτων. Το Φθινόπωρο δίνει το δικό του ξεχωριστό άρωμα στην ορεινή Αχαΐα, με τα Καλάβρυτα να περιμένουν να σας υποδεχθούν και να σας αποδείξουν ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές όλους τους μήνες του χρόνου. Αν σας άρεσε η ιδέα για δείτε εδώ.

Καστοριά

Φημίζεται για τη γραφικότητά της, τα αρχοντικά της και τη λίμνη της και ξέρει πως να γοητεύει όλες τις εποχές του χρόνου, ειδικά το Φθινόπωρο! Βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Κοζάνης και Ιωαννίνων και είναι χτισμένη σε μια χερσόνησο δυτικά της λίμνης Ορεστιάδας ανάμεσα στα όρη Βίτσι και Γράμμο. Κι αν αναρωτιέστε πόση ομορφιά μπορεί να κρύβεται ανάμεσα σε 2 βουνά και μία λίμνη, διαβάστε εδώ για να πάρετε την απάντηση!

Γιάννενα

Τα Γιάννενα, η πόλη με την γραφική λίμνη και το ονειρεμένο νησάκι της Κυρά – Φροσύνης μπορεί και μαγεύει τους επισκέπτες του όλες τις εποχές του χρόνου! Η λίμνη Παμβώτιδα, το στολίδι-σήμα κατατεθέν της πόλης προσφέρεται για να κάνεις την πιο ωραία βόλτα. Ο παραλιακός δρόμος είναι στολισμένος με πανύψηλα δέντρα που στρώνουν με τα φύλλα τους τις όχθες της λίμνης. Περπάτημα ή ποδήλατο, ό,τι κι αν επιλέξεις για τη βόλτα σου, η διαδρομή δίπλα στα νερά της θα σε ανταμείψει. Μάθετε τα πάντα για τα Γιάννενα εδώ.

Καβάλα

Bρίσκεται στην βορειοανατολική Ελλάδα, είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους “Σύμβολο” και απέχει 165 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Η Καβάλα, η αρχόντισσα της Μακεδονίας εκτός από ένα σύγχρονο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο είναι κι ένας αγαπημένος προορισμός.  Η γραφική παλιά πόλη, τα ιστορικά μνημεία, οι ιδιαίτερες γεύσεις και η θέα στη θάλασσα την κατατάσσουν σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς στη βόρεια Ελλάδα. Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε στην Καβάλα εδώ.