Ζω ένα Δράμα που δεν είμαι στην #Drama

564

Γράφει η Νικόλ Κλαδά

04 Δεκεμβρίου 2020, δεν θα μπορούσα να σας προτείνω ένα καλύτερο προορισμό από την Δράμα. Σήμερα ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας η πόλη θα ήταν γεμάτη κόσμο. Στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας αναμμένα κεριά σε αυτοσχέδια καραβάκια θα έπλεαν στην λίμνη. Δυστυχώς όμως λόγω covid, οι εκδηλώσεις αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Το δράμα μου λοιπόν, όπως καταλάβατε είναι που δεν είμαι στην Δράμα…

Ας οργανωθούμε λοιπόν, για όταν τελειώσει η καραντίνα να επισκεφτούμε την υπέροχη και μεθυστική Δράμα.

Πρόταση 1
Hydrama Grand Hotel, ένα ξενοδοχείο που μυρίζει κάπνο… Μην σας τρομάζει! Το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό κατάλυμα ήταν η πρώην καπναποθήκη Σπήρερ. Υπέροχο κατάλυμα στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας.

Πρόταση 2
Aya Hotel, ένα μοναδικό μαρμάρινο ξενοδοχείο στο κέντρο της Δράμας. Στο συγκεκριμένο κατάλυμα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε το κρασί σας στο ιδιαίτερο wine bar που διαθέτει.

Πρόταση 3
Ξενοδοχείο Εμπορικό. Το ξενοδοχείο – ορισμός του value for money. Ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Αξιοπρεπέστατο για εσένα τον ταξιδιώτη που επιθυμείς να μείνεις σε ένα decent (που λένε και στο χωριό μου) ξενοδοχείο, δίχως να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Παρασκευή

Παρασκευούλα, τέλειωσε η βδομαδούλα και νωρίς με την Αυγούλα φεύγουμε για την Δράμα.

Πρώτος μας σταθμός να επισκεφτούμε το Σπήλαιο των πηγών του Ποταμού Αγγίτη. Πανέμορφο τοπίο! Πληροφορίες λένε, ότι μέχρι στιγμής είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα, με μήκος περί τα 15 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 12,5 περίπου έχουν χαρτογραφηθεί. Αν αναρωτιέστε ποιά είναι η ιδιαιτερότητα του… Στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Στο σπήλαιο θα θαυμάσουμε τεράστιους σταλακτίτες. Ησυχία όμως, γιατί ταράζουμε τις νυχτερίδες…

Στην συνέχεια έχει οινική περιήγηση στο Κτήμα Παυλίδη. Η γνωριμία μου με το συγκεκριμένο κτήμα έγινε στην Ρόδο. Ο ηθικός αυτουργός…. Ιωάννης Σφακιανάκης με ταξίδεψε νοητά, δοκιμάζοντας αυτά τα υπέροχα κρασιά.

Ευκαιρία ΤΩΡΑ, να πάω και να τα δοκιμάσω στο Οινοποιείο.  Το συγκεκριμένο οινοποιείο είναι ένα κτίσμα πρωτοποριακό, έκτασης 3.000 τ.μ. με minimal αισθητική και μοντέρνες, λιτές γραμμές που παραπέμπουν στη φιλοσοφία του Νέου Κόσμου. Υπέροχο και μοναδικό συνάμα!

Το βράδυ μας θα τελειώσει με ένα υπέροχο δείπνο στο Ροδόσταμο. Όμορφος χώρος δίπλα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Ιδιαίτερα πιάτα με ανατολίτικες γεύσεις.

Ένα ποτό στο υπέροχο χώρο του Gatto Nero είμαι σίγουρη 100% πως θα μας χαλαρώσει. Να ξέρετε είναι το στέκι πολλών Δραμινών. Τι νομίζατε, ότι θα πηγαίναμε κάπου τυχαία; No way!

Σάββατο

Ξυπνάμε και τρώμε ένα καλό πρωινό, γιατί σήμερα έχει επίσκεψη στον αγαπημένο μου Οινοποιείο Oenogenesis. Βόλτα για έναν πρωινό καφέ στο κέντρο της Δράμας.

Βολτάρουμε στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Σε καμία περίπτωση δεν θα αμελήσουμε το καλό πρωινό, γιατί το πάρκο στις Πηγές της Αγίας Βαρβάρας καταλαμβάνει μία έκταση 60 στρεμμάτων. Θα περιηγηθούμε σε αυτό το υπέροχο πάρκο με τις ώρες. Αξίζει! Συμβουλή, που πρέπει να την ακούσουν οι φίλοι μου που είναι κολλημένοι με το Instagram (ποιος μιλάει). Εκεί δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοανεβάσουμε στο Instagram…

Ωχ καλέ! Πως βρέθηκα στο Athenian store κανείς δεν ξέρει. Αλλά το καλύτερο, πως βρέθηκε αυτή η υπέροχη τσάντα στον ώμο μου… Πράγμα μυστήριο!!! Υπέροχο μαγαζί από την Αθηναία φίλη μου που θα σου προτείνει την τελευταία λέξη της μόδας. Ε τι; Να μην πάρω ένα σουβενιρ από την Δράμα; Πρέπει να ενισχύσουμε την τοπική αγορά #support_local_businesses.

Επόμενος προορισμός η μαρτυρική κωμόπολη Δοξάτο. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω, ότι δύο φορές οι Βούλγαροι προέβησαν σε σφαγές κατοίκων του Δοξάτου.

Στην επαρχιακή οδό Δοξάτο – Ανδριανή φαίνεται από μακρυά το Οινοποιείο Oenogenesis. Ο Μπάκης Τσάλκος μαζί με τον γιο του Αλέξανδρο θα μας μυήσουν στον κόσμο του δικού τους κρασιού. Ο Αλέξανδρος θα ξεκινήσει μιλώντας μας για το κρασί τους με όρους είτε γνώριμους, είτε άγνωστους, αλλά συνάμα τόσο ενδιαφέροντες και κάπου εκεί θα πεταχτεί ο Μπάκης και θα μας οδηγήσει με βήμα γοργό στον πανέμορφο χώρο γευσιγνωσίας, γιατί περιμένει να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους και να εκφράσουμε χωρίς κανέναν δισταγμό την γνώμη μας.

Αφού φτάσαμε Δράμα, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να πάμε να δοκιμάσουμε ένα ελληνικό gin. Πού αναρωτιέστε; Στο Ξηροπόταμο. Ο κος Χαρίσκος είναι διατεθειμένος να σου παρουσιάσει όλα του τα αποστάγματα ένα προς ένα. (μάθετε περισσότερα εδώ).

Η μέρα μας θα τελειώσει με πέστροφα στο εστιατόριο Ποταμός στο άνω Κεφαλάρι. Ωραία η πέστροφα, αλλά σαν την τοποθεσία … δεν έχει. Μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση.

Κυριακή

Κυριακούλα! Ωρα για μία τελευταία βόλτα στην Δράμα.

Περπάτημα στον Δημοτικό Κήπο και στην Κεντρική πλατεία.

Σήμερα η μέρα επιβάλλει Street food στην Δράμα… στην Καλαμιά! Η παραγγελία έχει ως εξής: μια βάρκα με κοτόπουλο, πατάτες και τυροκαφτερή. Καταχώρησέ το στα to do και δεν θα χάσεις. Trust me!

Τελευταίο ποτό στην Δράμα… Η προτασή μου για απόψε, Guernica cafe bar. Ένα café bar σε ένα από τα πιο γραφικά στενά, πού αλλού; Στο κέντρο της πόλης!

Δευτέρα

Ξυπνάμε νωρίς…

Ώρα να φύγουμε! Θα έρθουμε σύντομα όμως, γιατί έχουμε να δούμε άλλα τόσα…

Εις το επανειδίν Δραμινοί μου φίλοι!

Μην ξεχάσω!!! Μαμά να σε χαίρομαι!!!! Χρόνια Πολλά σε όλες τις Βαρβάρες και το Πυροβολικό μας!