Tα πιο εύκολα και αφράτα κούκις, τα οποία δε χρειάζονται καν μίξερ.
Συστατικά
Διαβάστε επίσης
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακελάκι baking powder
- 2 βανιλίνες ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 100-120 γρ. ζάχαρη άχνη (αν τα θέλετε λίγο πιο γλυκά)
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεσαία αυγά (50 γρ. το καθένα)
- 100-150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- Προαιρετικά: ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα ή άλλο υλικό της επιλογής σας.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, τις βανιλίνες και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε, αν γίνεται με κόσκινο, τη ζάχαρη άχνη ώστε να μην κάνει σβώλους και ανακατεύουμε ξανά.
- Ενσωματώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ό,τι άλλο στερεό υλικό της επιλογής μας και φροντίζουμε να καλυφθεί από το αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπημένα τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Η ζύμη δε χρειάζεται ξεκούραση, απλά παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας και πλάθουμε πλακουτσωτά μπαλάκια, στο μέγεθος της παλάμης μας, γιατί θα φουσκώσουν, και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με αρκετό κενό ανάμεσα τους.
- Ψήνουμε για 15 -18 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρουμε. Βγαίνουν 15 μεγάλα μπισκότα. Καλή επιτυχία!