Πεντανόστιμο μπισκοτο… ρυζόγαλο για να κάνετε τη διαφορά

299

Το κλασσικό ρυζόγαλο είναι ένα γλυκό που οι περισσότεροι αγαπάμε και τιμούμε! Τι θα λέγατε όμως για μία αλλαγή που θα το απογειώσει γευστικά;

Υλικά

1 λίτρο γάλα

1 κούπα ρύζι

1 άνθος αραβοσίτου βανίλια

λίγο ξύσμα λεμονιού

4 κ. σούπας ζάχαρη

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

κανέλα

Για το σιρόπι

3 κ.σούπας μέλι

2 φέτες λεμόνι

νερό

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με το ρύζι μια κουταλιά ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει, σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέβουμε συχνά.

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε την βανίλια, την υπόλοιπη ζάχαρη και κρύο γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε, το ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η βανίλια και να είναι το μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει με το άνθος αραβοσίτου στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά.

Σε ένα μπρίκι βράζουμε το μέλι σε νερό και προσθέτουμε τις φέτες από το λεμόνι.

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε φτιάξει.

Στρώνουμε τα σιροπιασμένα μπισκότα στο σκεύος μας.

Από πάνω ρίχνουμε το ρυζόγαλο που έχουμε ετοιμάσει.

Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο και κανέλα και βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.