3 λαχταριστές συνταγές για κέικ για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας!

330

Φρεσκοψημένο, σπιτικό κέικ για να δώσουμε νοστιμιά στις χειμωνιάτικες μέρες μας! 3 κλασικές, αγαπημένες συνταγές για μαμαδίστικα κέικ, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας. 

Κέικ καρότου με γλάσο τυρί κρέμα

  • Μερίδες: 10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
  • Σκεύος: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ.

Υλικά για το κέικ

Διαβάστε επίσης
  • 320 γρ. καρότα
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 220 ml σπορέλαιο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1) τρίβουμε τα καρότα σε μπολ. Τα αφήνουμε στην άκρη.

2) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.

3) Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής με προσαρμοσμένο το φτερό, τα αυγά και τα χτυπάμε για 1 λεπτό σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρίσουν.

4) Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και πηχτό.

5) Με την κουζινομηχανή σε λειτουργία, προσθέτουμε λίγο-λίγο το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας.

6) Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε ίσα-ίσα μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.

7) Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στο υπόλοιπο μείγμα.

8) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη φόρμα, περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

9) Ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής, με προσαρμοσμένο το σύρμα, το τυρί κρέμα και το γάλα. Τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και ν’ αφρατέψουν.

10) Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να έχουμε μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα. Βάζουμε τον κάδο στο ψυγείο, να κρυώσει.

11) Βγάζουμε το κέικ απ’ το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, πριν βάλουμε το γλάσο.

12) Απλώνουμε το γλάσο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κέικ. Φυλάμε το κέικ στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Το κέικ διατηρείται εκτός ψυγείου για 5 μέρες. Το γλάσο διατηρείται στο ψυγείο για 5 μέρες. Ιδανικά γλασάρουμε κάθε φορά το κομμάτι που πρόκειται να φάμε. Αν γλάσαρουμε όλο το κέικ, το βάζουμε στο ψυγείο και το διατηρούμε εκεί για 5 μέρες. 

Κέικ φουντουκιού με γλάσο πραλίνας

  • Μερίδες: 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
  • Σκεύος: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ.

Υλικά για το κέικ

  • 370 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 ½ κ.γ. ξύδι
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. φουντούκια, ψιλοτριμμένα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Πραλίνα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. τριμμένο φουντούκι

Εκτέλεση

1) Ανακατεύουμε το ξύδι με το γάλα αμυγδάλου.

2) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα φουντούκια.

3) Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το μείγμα γάλα αμυγδάλου-ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας.

4) Ρίχνουμε το στεγνό μείγμα στο μείγμα με το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

5) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμ. 22 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 1 ώρα.
.
6) Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν προσθέσουμε το γλάσο.

7) Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Πραλίνα και τη βάζουμε σε μπολ.

8) Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πρίν βράσει. Περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα την κουβερτούρα και περιμένουμε για 30”. Ανακατεύουμε το περιεχόμενο του μπολ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο σοκολατένιο μείγμα.

9) Καλύπτουμε το κέικ με το ρευστό γλάσο, πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι και το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο)

  • Μερίδες: 12-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για το κέικ

  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό (θερμοκρασία δωματίου)
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. σοκολατένια τρούφα

Υλικά για το γλάσο

  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κακάο
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 350 ml γάλα φράσκο πλήρες
  • Τρούφα για την διακόσμηση

Υλικά για το σιρόπι

  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε με το σιρόπι, ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει. Βράζουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

2) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC. Βάζουμε στον κάδο της Κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε για 3-4 λεπτάκια μέχρι να αφρατέψουν.

3) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, αφού τα σπάσουμε πρώτα σε μπολ για να μην ρίξουμε τσόφλια στην ζύμη μας. Ρίχνουμε και την βανίλια και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

4) Κλείνουμε τη Κουζινομηχανή, ρίχνουμε το μισό φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις πάρει όλο το αλεύρι, βάζουμε και το υπόλοιπο.

5) Κλείνουμε την Κουζινομηχανή , προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

6) Απλώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

7) Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το χαράζουμε παντού με ένα μαχαίρι και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

8) Φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να πήξει καλά.

9) Περιχύνουμε το κέικ, πασπαλίζουμε με τρούφα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το τέλειο σερβίρισμα του μυρμηγκάτου, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

madameginger.gr