Ουρές στα διόδια της Ελευσίνας παρά τις συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων

22

Εκατοντάδες αυτοκίνητα περνούν από το μεσημέρι της Παρασκευής, τα διόδια της Ελευσίνας παρά αρά τις εκκλήσεις για περιορισμό των μετακινήσεων προκειμένου να περιορισθεί, αντίστοιχα και η διασπορά του κορωνοϊού.  

Μετά την μαζική έξοδο προς τα νησιά, στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ώρα 12:45, μεσημέρι Παρασκευής, προκλήθηκε κίνηση από αυτοκίνητα με πολίτες που εγκαταλείπουν τις πόλεις. Η εικόνα βελτιώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον χάρτη κυκλοφορίας της Google, η κίνηση, ώρα 16:50, είναι ξανά αυξημένη.

Και όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι δραματικές εκκλήσεις τόσο του λοιμοξιωλόγου Σωτήρη Τσιόδρα, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Διαβάστε επίσης

Κύμα φυγής και προς τα νησιά

Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να φύγουν από την πρωτεύουσα για τα νησιά! Οι δήμαρχοι με εκκλήσεις τους τόνιζαν ότι δεν πρέπει όσοι έχουν εξοχικά να πάνε στα νησιά για δύο λόγους, αφενός για να μην μεταφέρουν τον κορωνοϊό και αφετέρου γιατί και να χρειάζονταν κάτι δεν θα μπορούσαν να τους το παρέχουν οι τοπικές δομές υγείας και σε περίπτωση που χρειαστεί θα πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή. Εκκλήσεις να μην πηγαίνουν επισκέπτες στα νησιά τους είχαν κάνει ο δήμαρχος Σκοπέλου, ο δήμαρχος Αμοργού, αλλά και ο δήμαρχος Σκιάθου.