Levante Ferries: Ανακαινίζεται το «Mare di Levante»

121

To Mare di Levante είναι ένα από τα πέντε ιδιόκτητα φέρι μποτ του κίτρινου στόλου της Levante Ferries. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Jyuko Kochi της Ιαπωνίας, στις θάλασσες της οποίας έπλευσε επί 10 χρόνια. Στη συνέχεια μετασκευάστηκε σε σημαντικό βαθμό στη Ν. Κορέα και στην Ελλάδα, ώστε τελικά να καταπλεύσει στο Ιόνιο, πλήρως μεταμορφωμένο σ’ ένα πανέμορφο πλοίο.

Χάρη στους άνετους χώρους του και στην αξιοσημείωτη χωρητικότητά του, δικαίως σήμερα αποτελεί ένα εξαιρετικής σπουδαιότητας πλοίο για την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών της γραμμής, σε επίπεδο επιβατικής, αλλά και εμπορευματικής κίνησης.

Είναι το πλοίο που εξυπηρετεί περισσότερο το δρομολόγιο Κυλλήνη – Ζάκυνθος – Κυλλήνη λόγω της χωρητικότητά του σε φορτηγά , στο λιμάνι του Πόρου το συναντάμε όταν υπάρχει μεγάλη κίνηση εμπορευμάτων.

Παρέμεινε αρκετές βδομάδες στη Δραπετσώνα για την μηχανολογική αναβάθμισή του.  Σήμερα το Mare βρίσκεται στην Χαλκίδα (από όπου και οι φωτογραφίες) για να ολοκληρώσει και αυτό την ετήσια ανακαίνισή του με αμμοβολή και βάψιμο στα πλάγιά του. Κάθε χρόνο τα καράβια του κίτρινου στόλου του Γιώργου Θεοδόση ανακαινίζονται και μηχανολογικά και ξενοδοχειακά και βάφονται.

Με το Mare ο στόλος της Levante Ferries της βραβευμένης ως η καλύτερη  ελληνική επιβατηγός εταιρία για το 2019, είναι πλέον πανέτοιμος, ανακαινισμένος να ξεκινήσει τα δρομολόγιά στα τρία νησιά Ζάκυνθο – Κεφαλονιά – Ιθάκη μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν και μπούμε στην κανονικότητα! Μια κανονικότητα που περιμένουμε όλοι ανυπόμονα!

πηγή: kefaloniapress.gr