Πολπέτες με Μπροκολίνες: Το πιάτο που αγαπούν οι Ζακυνθινοί

193

Πολπέτες και μπροκολίνες… Δηλαδή κεφτέδες σε συνδυασμό με μπρόκολα είναι ένα από τα πιο αγαπητά παραδοσιακά φαγητά, στη Ζάκυνθο!

Πρόκειται για μια συνταγή με ιταλικές επιρροές που συνήθιζαν να ετοιμάζουν στο νησί τα Χριστούγεννα. Αχνιστά, με μπόλικο δυόσμο και λαδοτύρι Ζακύνθου, αυτά τα νησιώτικα κεφτεδάκια δίνουν έναν άλλον αέρα στα πιάτα μας!

Βρήκαμε μία καταπληκτική συνταγή από το funkycook και σας την παρουσιάζουμε!

Υλικά

για τις πολπέτες

500 gr. μοσχαρίσιο κιμά
150 gr. πατάτες
150 gr. λαδοτύρι Ζακύνθου
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
80 ml. κόκκινο κρασί
1 αυγό
Δυόσμο, 2-3 κλωναράκια
Μαϊντανό, ένα μικρό ματσάκι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοκομμένο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Μπρόκολα βρασμένα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί μέχρι να μαλακώσει.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, και τον δυόσμο.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανάλογο αλάτι. Ζυμώνουμε τον κιμά όσο περισσότερο μπορούμε, δοκιμάστε για 15+ λεπτά και θα δείτε το μείγμα να “μεταμορφώνεται” και να αφρατεύει!

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες, αν έχουμε χρόνο.

Πλάθουμε μεγάλους ή μικρούς κεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με μπρόκολα εποχής

Extra tips:

– Αν δεν βρείτε λαδοτύρι Ζακύνθου χρησιμοποιήστε μια πικάντικη γραβιέρα.
– Ο κιμάς όσο περισσότερη ώρα ζυμώνεται τόσο καλύτερη υφή αποκτά.
– Αν έχετε φρέσκια ρίγανη προτιμήστε την, διαφορετικά χρησιμοποιήστε αποξηραμένη όπως και δυόσμο.

Και μην ξεχνάτε! Η Levante Ferries σας περιμένει να σας ταξιδέψει με τα υπερσύγχρονα πλοία της στην υπέροχη Ζάκυνθο για να δοκιμάσετε πολπέτες, μπροκολίνες και άλλα πεντανόστιμα πιάτα!