Λιθουανία: Εστιατόριο τηρεί τις αποστάσεις με έναν πρωτότυπο τρόπο

221

Μία πρωτότυπη ιδέα είχε ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Συγκεκριμένα, κούκλες βιτρίνας, ντυμένες με ρούχα υψηλής ραπτικής, πήραν “έκατσαν” στα τραπέζια προκειμένου να πείσουν τους πραγματικούς πελάτες να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Μπέρνι τερ Μπράακ είπε ότι του ήρθε η συγκεκριμένη ιδέα, όταν άνοιξε ξανά το εστιατόριό του στην παλιά πόλη του Βίλνιους και είδε πόσο άδειο του φαινόταν. «Όταν βάλαμε όλες τις κούκλες να κάθονται στις θέσεις τους, αμέσως ένιωσα ότι το εστιατόριο είχε γεμίσει, η ατμόσφαιρα ήταν πιο όμορφη», είπε ο 47χρονος στο Reuters. «Νιώσαμε ότι… λειτουργεί!».

Ο ιδιοκτήτης του καφέ ζήτησε, λοιπόν, από Λιθουανούς σχεδιαστές να ντύσουν ορισμένες κούκλες, ώστε να τις τοποθετήσει στα άδεια τραπέζια. Μάλιστα, ο ίδιος ενθάρρυνε άλλα καφέ και εστιατόρια να κάνουν το ίδιο για να δώσουν ώθηση στον κλάδο. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, συνολικά 60 κούκλες βιτρίνας θα πάρουν τις θέσεις τους σε 14 εστιατόρια.

Η όλη πρωτοβουλία βοηθάει, επίσης, τη βιομηχανία μόδας της πόλης να ανακάμψει από την κρίση. «Καθώς έστηνα την κούκλα χθες, ορισμένοι αμέσως μου ζήτησαν να αγοράσουν το φόρεμα», σημειώνει η σχεδιάστρια Ριμάντε Ριμγκαϊλάιτε.

Φωτογραφίες: (AP Photo/Mindaugas Kulbis)