Αφιέρωμα των New York Times στα ελληνικά νησιά: “Έτσι θα διαλέξετε το καταλληλότερο”

48

Ένα εκτενές αφιέρωμα για τα ελληνικά νησιά και τις ομορφιές τους, δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα New York Times με τίτλο «Η Ελλάδα έχει 227 νησιά – Έτσι θα διαλέξετε το καταλληλότερο».

Οι New York Times αναφέρονται στο πλήθος τουριστών, περίπου 30 εκατομμύρια, που επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα σημειώνοντας ότι στην πλειονότητά τους επιλέγουν έξι κύριες νησιωτικές περιοχές.

Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του νησιού, αναφέρεται, έχουν να κάνουν με τον χρόνο που διαθέτει κάποιος, τι είδους διακοπές θέλει να κάνει και την πύλη εισόδου του στην Ελλάδα, καθώς η χώρα διαθέτει 15 διεθνή αεροδρόμια.

Στο αφιέρωμα διαχωρίζονται τα κατοικήσιμα νησιά της χώρας μας παρουσιάζοντας το πιο γνωστό χαρακτηριστικό τους και προτείνει στους αναγνώστες τον προορισμοί που ταιριάζει με τις ανάγκες τους. Τα νησιά του Σαρωνικού, για αργούς ρυθμούς. Κυκλάδες και Κρήτη για «πάρτι» αλλά και ανασυγκρότηση,τα νησιά του Ιονίου για την αρχιτεκτονική τους, τα Δωδεκάνησα για τις παραλίες τους, τις Σποράδες για τη φυσική ομορφιά και τις πεζοπορίες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου για χαλάρωση.