Τα νησιά Φερόε κλείνουν για 2 μέρες – Δείτε τον λόγο

60

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου 2020, τα νησιά Φερόε δεν θα δέχονται τουρίστες αλλά μόνο εθελοντές που θα αναλάβουν να συντηρήσουν το τοπικό οικοσύστημα.

Τα ξενοδοχεία θα είναι ανοικτά και οι διεθνείς πτήσεις θα πραγματοποιηθούν, όμως μεγάλος αριθμό αξιοθέατων θα είναι κλειστά.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές θα συμμετάσχουν σε μία επιχείρηση καθαρισμού και συντήρησης. Στη συνέχεια θα επιλεγούν τυχαία 100 άνθρωποι, οι οποίοι θα πληρώσουν μόνο για να μεταβούν στα νησιά, ενώ οι αρχές θα τους καλύψουν τα έξοδα για τη στέγαση και την τροφή για το Σαββατοκύριακο αυτό.

Δημοφιλής τουριστικός προορισμός τα νησιά Φερόε

«Το ευαίσθητο περιβάλλον κάποιων δημοφιλών τουριστικών προορισμών έχει υποστεί τις συνέπειες της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών», είχε εξηγήσει η διευθύντρια της υπηρεσίας Γκούρι Χέγκααρντ τον προηγούμενο Μάρτιο, προτού διοργανωθεί για πρώτη φορά αυτή η επιχείρηση. «Οι περιοχές αυτές χρειάζονται βοήθεια για να παραμείνουν άθικτές», είχε προσθέσει. Το 2019, 3.500 άνθρωποι είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν.

Γνωστό για τα εντυπωσιακά του τοπία, με απόκρημνους βράχους που υψώνονται σε ύψος μεγαλύτερο των τριάντα μέτρων πάνω από τις ακτές, το αρχιπέλαγος αυτό εκτείνεται σε 1.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μετρά 50.000 κατοίκους και 80.000 πρόβατα σε 18 νησιά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το 2018, 110.000 τουρίστες επισκέφθηκαν τα νησιά Φερόε, με το βάρβαρο έθιμο της σφαγής των φαλαινών, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά 10% κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία.