Αυτή η πόλη φέτος θα απαγορεύσει τα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά

50

Ζώνες απαγόρευσης πυροτεχνημάτων, καθιερώνει για 1η φορά φέτος το Βερολίνο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, οι αρχές της γερμανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν ότι για λόγους ασφαλείας το βράδυ της τελευταίας ημέρας του χρόνου, τα πυροτεχνήματα δεν θα επιτρέπονται στην Πύλη του Βρανδεμβούργου όπως και στον γνωστό δρόμο «AlexanderPlatz». Μάλιστα η απόφαση των αρχών, είναι απολύτως σύμφωνη με την πλειονότητα των Γερμανών πολιτών.

Με το μέτρο αυτό, οι γερμανικές αρχές ευελπιστούν να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια υποκινούμενα από ομάδες νεαρών σε βάρος αστυνομικών όπως και τραυματισμούς.

Δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι, για το 57% των Γερμανών, η παράδοση με τα πυροτεχνήματα θα πρέπει να αποφεύγεται πλέον για δύο κυρίως λόγους :για περιβαλλοντικούς λόγους όπως και για λόγους ασφαλείας.

Μόνο το 36% των Γερμανών τάσσονταν κατά μιας τέτοιας απόφασης, ενώ το 7% των πολιτών δεν ήταν σίγουρο.

Όπως σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο «n-tv», το Βερολίνο κάνει τώρα το πρώτο βήμα… και, για πρώτη φορά, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς δημιουργεί αρκετές ζώνες χωρίς πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Κάθε χρόνο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η χρήση κροτίδων προκαλεί ατυχήματα και πυρκαγιές στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο δήμος του Μονάχου προσανατολίζεται σε μία τέτοια απόφαση:την πιθανή καθιέρωση ζωνών απαγόρευσης για πυροτεχνήματα για τους ακόλουθους λόγους: