Παραμυθένια διαμονή: 7 κάστρα που έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία – Ένα ελληνικό

1.020

Τοποθετημένα σε ειδυλλιακές περιοχές, με το καθένα να κουβαλάει την δικιά του ιστορία, αυτά τα κάστρα γίνονται ξενοδοχεία και μαγεύουν τους λάτρεις της παραμυθένιας πολυτέλειας.

Δείτε μερικά από αυτά:

La Mamounia – Μαρακές, Μαρόκο

Αυτό το εντυπωσιακό κάστρο χτίστηκε τον 12ο αιώνα και προστατευόταν από τους μεσαιωνικούς προμαχώνες του Μαρακές. Τον 18ο αιώνα, οι πανέμορφοι κήποι που το κοσμούν δόθηκαν ως γαμήλιο δώρο στον Πρίγκιπα Αλ Μαμούν και έκτοτε αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κάστρου.

Τα λαμπρό παρελθόν του οικήματος, καθώς και η Αραβο-Ανδαλουσιανή κουλτούρα του είναι εμφανή μέσα από τα χρώματα και τα υλικά που βρίσκονται ολόγυρα. Από το 1923 μέχρι και σήμερα, φιλοξενεί επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, όπως και πολλούς διάσημους.

 

Parador de Santiago de Compostela, Ισπανία

Επίσης γνωστό ως Hostal dos Reis Católicos, αυτό το διάσημο ισπανικό κτίσμα μετατράπηκε το 1499 σε νοσοκομείο, δίνοντας καταφύγιο σε πολλούς προσκυνητές, που έρχονταν στο Santiago. Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, ενώ η υπέροχη τοποθεσία του στην κεντρική πλατεία σημαίνει ότι κάποια από τα δωμάτια έχουν παράθυρα με θέα προς την πλατεία του καθεδρικού ναού.

Κάστρο Peckforton – Cheshire, Αγγλία

Οι λάτρεις της έβδομης τέχνης θα αναγνωρίσουν κάποιους από τους χώρους αυτού του κάστρου, αφού εδώ έχουν γυριστεί πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένου του “Ρομπέν των Δασών”, με πρωταγωνιστές την Ούμα Θέρμαν και τον Πάτρικ Μπέργκιν.

Το κάστρο χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα ακολουθώντας το μεσαιωνικό στυλ και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1988.

Σήμερα διαθέτει 48 μοναδικά διακοσμημένα δωμάτια, ενώ οι ιδιοκτήτες προσφέρουν στους επισκέπτες δραστηριότητες, όπως τοξοβολία, καταρρίχηση και παρατήρηση πουλιών.

Schloss Fuschl Resort and Spa – Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Με θέα στη λίμνη Fuschl, το κάστρο Schloss Fuschl έχει φιλοξενήσει μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και αρχιεπισκόπους από το 1450, όταν άνοιξε τις πύλες του ως κυνηγετικό κατάλυμα.

Μερικά από τα έργα τέχνης και τα διακοσμητικά του στοιχεία διατηρούν την παλιά του γοητεία, όπως τα πρωτότυπα έργα ζωγραφικής του17ου αιώνα.

Η πλήρης ανακαίνιση του το 2006, πρόσθεσε σύγχρονη επίπλωση και ανέσεις, καθώς και ένα νέο εστιατόριο και κέντρο ευεξίας.

Kinsterna – Μονεμβασιά, Ελλάδα

Η αρχική υποδομή χτίστηκε κάποια στιγμή στη διάρκεια του 17ου αιώνα και μετά το τέλος της οθωμανικής εποχής το 1821, ο τοπικός ιδιοκτήτης Ιμπραήμ Μπέης παραχώρησε το ακίνητο στις οικογένειες Ρίτσου και Καπιτσίνι. Η Λίνα Καπιτσίνι έζησε στο αρχοντικό μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970 και μετά το θάνατό της το ακίνητο παρήκμασε. Το 2006 το αρχοντικό αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε μπουτίκ ξενοδοχείο το 2010. Τα οθωμανικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως οι τεράστιες καμινάδες και τα μεγάλα τζάκια είναι εμφανή ακόμη και σήμερα και συγχωνεύονται με βυζαντινά και ενετικά στοιχεία.

Το ξενοδοχείο προσφέρει καταλύματα με καταπληκτική θέα στο κάστρο της Μονεμβασιάς και το Αιγαίο Πέλαγος.

Hotel de la Cité & Spa, Γαλλία

o “Hôtel de la Cité” χτίστηκε το 1909 και επεκτάθηκε το 1913 και το 1927. Τη δεκαετία του 1920 χρησίμευε ως τόπος διανυκτέρευσης για όσους ταξίδευαν ανάμεσα στη Νίκαια και το Μπιαρίτζ ή μεταξύ Μπιαρίτζ και Βαρκελώνης. Το ξενοδοχείο έκλεισε τις πόρτες του κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και επαναλειτούργησε το 1945. Το ’50 έφτασε στο απώγειο της δόξας του, αλλά από τη δεκαετία του ’60 άρχισε να παρακμάζει. Το εστιατόριό του έκλεισε το 1969 και το ίδιο το ξενοδοχείο έβαλε λουκέτο το 1987. Δύο χρόνια αργότερα, το 1989, επαναλειτούργησε υπό νέα ιδιοκτησία, αλλά το 1997 το “Hôtel de la Cité” άλλαξε και πάλι χέρια. Από το 1998 έως το 2001 ανακαινίστηκε πλήρως και τα δύο υπάρχοντα ξενοδοχεία, το τεσσάρων αστέρων “Hôtel de la Cité” και το τριών αστέρων “Hôtel Dame Carcas” συγχωνεύθηκαν σε ένα ενιαίο πολυτελές ξενοδοχείο. Τον Αύγουστο του 2011, το ξενοδοχείο αγοράστηκε από την Christine Pujol, ιδιοκτήτρια πολλών καλαίσθητων ξενοδοχείων στην Καρκασόν, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ξενοδοχείου.

Lough Eske Castle, Ιρλανδία

Μόλις οι επισκέπτες εισέλθουν στο Lough Eske Castle, θα νιώσουν σαν να έχουν μεταφερθεί πίσω στο χρόνο, σε ένα εντυπωσιακό αρχοντικό κάστρο της εποχής των Τυδώρ. Κομψά ανακαινισμένο το 2007 προκειμένου να αντοποκριθει στις απαιτήσεις ενός μπουτίκ ξενοδοχείου με σύγχρονες ανέσεις παγκόσμιας κλάσης, το κάστρο κατάφερε να διατηρήσει τις ρίζες αλλά και τη μεγαλοπρέπειά του, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που καλωσορίζει και μαγεύει κάθε επισκέπτη. Κατά τον 14ο αιώνα φιλοξενούσε τις αριστοκρατικές οικογένειες του Donegal, και έπειτα από μια ταραχώδη ιστορία, το κάστρο μετατράπηκε στο ξενοδοχείο που είναι σήμερα.